Kako odabrati pravu gumu za SUV vozilo

image

U usporedbi s klasičnim osobnim automobilima, SUV vozila imaju više težište, veću masu, a posljedično i čvršći ovjes. Stoga vozači moraju itekako paziti pri izboru guma jer one moraju biti prilagođene većim opterećenjima. Za razliku od običnih guma, SUV-gume imaju čvršću konstrukciju, a pogotovo su prilagođeni gumena smjesa i oblik dezena gaznog sloja.

Za svog sportskog terenca uvijek odaberite gume s oznakom SUV i pritom obratite pažnju na pravilnu dimenziju i kategoriju brzine, a pazite i na dovoljno veliku nosivost u skladu s homologacijom. Pri izboru nikako ne zanemarujte važnost kvalitete guma; one su naime jedina kontaktna točka vozila s podlogom i stoga su važan čimbenik sigurnosti u prometu. Za SUV vozila preporučuju se gume najviše kvalitete. 

Zahtjevni zimski uvjeti s niskim temperaturama, često skliskom, a ponekad i zasniježenom ili zaleđenom podlogom iziskuju dodatnu pažljivost pri izboru odgovarajućih guma. Na svom SUV  vozilu zimi nikad ne upotrebljavajte ljetne terenske ili poluterenske gume jer one usprkos grubljem profilu nemaju ključne značajke zimskih guma. One se naime odlikuju mekšom gumenom smjesom koja po hladnoći bolje prianja na podlogu te dodatnim lamelama u blokovima gaznog sloja, čime osiguravaju pouzdanu vuču u snijegu.

Kako bi gume omogućile sigurnu i bezbrižnu vožnju SUV vozilima u teškim zimskim uvjetima, Goodyearovi stručnjaci preporučuju gumu UltraGrip Performance SUV Gen-1, koja je namjenski napravljena za SUV vozila. Ta guma postiže odlično prianjanje u zimskim uvjetima i odlično kočenje na svim zimskim podlogama, a odlikuje se i tehnologijom SoundComfort, koja doprinosi puno tišoj i udobnijoj vožnji.

Podijeli