Od danas imamo nove i jeftinije registarske pločice

image

Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o registraciji i označavanju vozila (NN 45/2016) i Rješenja o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica (NN 58/2016) reguliran je izgled i cijena novih registarskih pločica. Prema spomenutom Pravilniku postojećim registarskim pločica s lijeve strane dodan je plavi pravokutnik kao oznaka pripadnosti Europskoj uniji tzv. europski logo i nacionalna oznaka za Hrvatsku - HR.

Registarska područja ostala su ista, a nitko neće morati mijenjati postojeće registarske pločice nego će se one postepeno zamjenjivati u svim onim slučajevima redovnih zamjena: kada vozači po prvi puta registriraju vozilo, prilikom promjene registarskog područja, u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja.

Stižu manje cijene novih pločica - skoro sve vrste registarskih pločica su pojeftinile. Obične registarske pločice pojeftinile su sa 76 na 65 kuna, registarske pločice po narudžbi s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom pojeftinile su s 378 na 278 kuna, prenosive pločice pojeftinile su s 920 na 278 kuna, dok je najveće pojeftinjenje svakako ono za registarske pločice po izboru koje su sa 6720 kuna pojeftinile na 2000 kuna.

Građani mogu po cijeni od 278 kuna dobiti nove registarske pločice s istim oznakama koje su imali do sada samo na obrascu s EU logom.

Pogledajte nove cijene registarskih pločica

Podijeli