Dacia ulazi u motorsport

image

Dacia će se uključiti u ovaj projekt oslanjajući se na vještine Renault Grupe i britanske grupacije Prodrive, specijalizirane za automobilističke sportove i inženjering te svjetski poznate po razvoju prototipova za relije izdržljivosti.

Od 2024. godine, uključujući i tijekom testnih faza, deveterostruki francuski svjetski prvak u reliju Sébastien Loeb i španjolska vozačica relija Cristina Gutiérrez Herrero službeno će se utrkivati za Daciju

Dacijin trkaći automobil za Reli Dakar pogonit će sintetičko gorivo koje dobavlja Aramco.

Za Daciju je Reli Dakar testni poligon i laboratorij za ispitivanje brojnih zamisli; prilika je to za testiranje novih pametnih rješenja, a posebno onih vezanih uz terenska svojstva i pogonska goriva.

Prije nego što nastupe u sezoni 2025., Dacijini prototipovi bit će testirani na marokanskom reliju 2024.

Španjolska vozačica Cristina Gutierrez Herrero prva je Španjolka koja je u kategoriji automobila odvozila Reli Dakar 2017, a dosad je već je sudjelovala u sedam Relija Dakar.

Francuski vozač relija Sébastien Loeb (49) osvojio je Svjetsko prvenstvo u reliju devet puta zaredom, od 2004. do 2012. Jedan je od najuspješnijih sportskih vozača, a često ga se naziva i najboljim vozačem relija svih vremena.

Podijeli