Obaranje rekorda "od rta do rta"

image

Nijemac Rainer Zietlow i njegova ekipa Challenge 4 u nedjelju 21. rujna 2014. kreću na put u Volkswagen Touaregu, a cilj im je u što kraćem roku prijeći udaljenost od Sjevernoga rta (Nordkapp) u Norveškoj do Rta Agulhas u Južnoj Africi, na kojemu namjeravaju u manje od deset dana prijeći 17.752 kilometara i tako postaviti novi svjetski rekord.

Touareg V6 TDI će tijekom cijelog puta na kojem se ekipa planira zaustaviti samo pri punjenju gorivom imati gume Goodyear Wrangler namijenjenima SUV i 4x4 vozilima. Gume će morati izdržati zaista ekstremne uvjete - od zaleđenog Sjevernoga rta u Norveškoj, preko etiopskih planina sve dolje do zloglasnoga kenijskog "puta u pakao" – 400 kilometara vulkanskih stijena i pijeska. Goodyearove gume izrađene su tehnologijom SmartTred Weather Reactive Technology te se mogu prilagođavati situaciji na cesti i zato se snalaze po svakom vremenu i na svakom terenu.

Najkasnije 1. listopada bismo trebali saznati hoće li Nijemac uspjeti postaviti novi svjetski rekord, a putovanje do cilja na jugu Afrike možete pratiti na stranici www.touareg-capetocape.com.

Rainer Zietlov

Rainer Zietlow je već nekoliko puta postavio svjetske rekorde za najbržu vožnju i vožnju na dugim relacijama, a ova ruta imat će i humanitarni karakter. Naime, za svaki prijeđeni kilometar rutom kroz 19 država na tri kontinenta Zietlow će u dobrotvorne svrhe za SOS dječja sela u Zambiji i Sudanu donirati 0,20 eura za svaki prijeđeni kilometar. Istovremeno, Goodyear se obvezao udvostručiti svaki cent koji u tu svrhu donira Rainer Zietlow.

Ruta ide kroz Norvešku, Finsku, Švedsku, Dansku, Njemačku, Češku Republiku, Slovačku, Mađarsku, Srbiju, Bugarsku, Tursku, Egipat, Sudan, Etiopiju, Keniju, Tanzaniju, Zambiju, Zimbabve i Južnu Afriku. Na afrički kontinent ekipa će letjeti iz Adane u Turskoj do Kaira u Egiptu.

Podijeli