Cadillac uvodi bežično punjenje u nove modele

image

S bežičnim punjenjem u novim modelima Cadillac CTS Premium Sedan 2015 te ATS sportska limuzina i coupe nestat će nered koji prati kabele unutar vozila, a dodaju se i nove funkcionalnosti.

Cadillac ATS Coupe bit će predstavljen u listopadu 2014., a zatim slijede modeli AT i CT limuzina te premium SUV Escalade. To su američki premium modeli namijenjeni europskim kupcima.

Sustav za bežično punjenje Powermat prvotno će biti predstavljen u modelu ATS 2015, a zatim slijede već spomenuti modeli. Cadillacov infotainment sustav CUE omogućuje spajanje do deset različitih uređaja u vozilu tijekom vožnje, a pametni telefoni će se samo trebati smjestiti na gumirani jastučić smješten iza instrument ploče i zatim će uslijediti bežično punjenje uz pomoć elektromagnetskog polja koje stvara bežični punjač. Jasno, s druge strane i telefon će morati podržavati ovu opciju, a na tržištu je sve više telefona koji se mogu puniti bežično (Nokia, Samsung, LG itd.). U praksi, radi se o dodatnom poklopcu baterije koji omogućuje bežično punjenje.

Cadillac ATS Coupe 2015 predstavlja novi Cadillacov grb

Cadillac ATS Coupe dolazi s međuosovinskim razmakom od 2775 mm, kao i njegov brat sportska limuzina ATS. Coupe verzija ima širi prednji i stražnji trag koji pomažu da vozilo ima više gripa na cesti. Krov, vrata, stražnji branici i poklopac prtljažnika također su jedinstveni za Coupe, uz specifičnu prednju masku i prednje blatobrane. Istovremeno, Cadillac ATS Coupe će biti prvi model s novim Cadillacovim grbom.

Ispod haube će biti 2,0-litreni turbobenzinski motor koji razvija 400 Nm okretnog momenta, pri čemu je oko 90% dostupno između 2100 i 3000okr/min. Najveća snaga se pak postiže u području od 3000 do 4600 okretaja. Automobil će imati idealan omjer mase 50:50, nisko težište, rafiniran ovjes dok će Cadillac Magnetic Ride Control u realnom vremenu djelovati na ovjes.

U unutrašnjosti Cadillaca bit će ručno izrađena tapecirana kombinacija ukrasnih šavova i autentičnih materijala kao što su koža, aluminij, karbonska vlakna i drvo.

Podijeli