Infotainment u prvom planu

image

Hyundai Mobis (Huyndaijeva divizija za digitalna rješenja) je najavio prvi svjetski QL zaslon za automobile.

QL zaslon kombinira "Quantum Dot" tehnologiju, koja poboljšava reprodukciju boja za realističniji prikaz izvornih boja, "Local Dimming" tehnologiju, koja povećava kontrast između svijetlih i tamnih boja za precizniju kvalitetu slike.

QL zaslon je prepoznat kao vrhunski proizvod sljedeće generacije te kvalitetom odgovara trenutno popularnim OLED zaslonima, čija visoka cijena ograničava široku primjenu.

Nasuprot tome, QL zaslon se smatra jednakim OLED-u u pogledu performansi, ali nudi znatno konkurentniju cijenu.

QL zaslon kojeg je razvio Hyundai Mobis ima 27 inča uz debljinu od samo 14,5 mm, s dodatnom mogućnošću smanjivanja debljine na samo 10 mm.

Hyundai Mobis ponudit će proizvodnju ovih zaslona za sve zainteresirane proizvođače automobila.

Continental će također prikazati svoje rastuće softverske ambicije, odnosno cjelovita rješenja "ekosustava ekosustava od ceste do oblaka" .

Također planira pokazati mogućnosti pametnog kokpita i nove zaslone koji mogu pomoći u oblikovanju "iskustva mobilnosti budućnosti".

Tvrtka će također prikazati nova rješenja u sigurnoj i autonomnoj vožnji, uključujući automatsko parkiranje te nove rezultate iz partnerstva s Ambarellom na sustavima automatizirane vožnje i s Aurorom za sustave autonomnu vožnju kamiona.

Marelli Diorama

Nakon što je prošle godine predstavio Diorama zaslon, Marelli sad predstavlja novu "Lean" platformu, čija je glavna značajka pojednostavljen pristup u izvedbi hardvera i softvera, što rezultira manjim brojem dijelova, manjom težinom i nižom cijenom, bez žrtvovanja performansi.

Kao demonstraciju, Marelli će prikazati koncept prednjih svjetala LeanLight, koji ima 20 posto manje komponenti od standardnih prednjih svjetala te LeanDisplay, za koji tvrtka ističe kako nudi 40 posto manju težine u odnosu na standardne zaslone.

Podijeli