Redizajnirani Citroen C3 stiže u salone

image

Od kada je predstavljen 2016. godine, Citroen C3 je prodan u više od 850.000 primjeraka, a ujedno je i najprodavaniji model marke u svijetu, i to dovoljno govori koliko su u Citroenu pogodili ukus kupaca. A sada na naše tržište stiže i redizajnirani C3 koji ponosno nosi novi dizajnerski potpis marke.

Sada prednji kraj izgleda još moćnije, a novim se dizajnerskim potpisom još više naglašava visina poklopca motora, a u prvi se plan stavljaju ševroni i kromirana letvica koja se proteže do LED dnevnih svjetala. Nov je i dizajn prednjih svjetala koja sada serijski stižu u LED tehnologiji. Kupci imaju na izbor puno više kombinacija vanjskog izgleda, i to čak 97, a tu su i novi dizajn aluminijskih naplataka i Airbumpova koji su postavljeni na vrata, te čak tri mogućnosti unutarnjeg uređenja, od toga su čak dvije potpuno nove.

Novi C3 se nudi i s Advanced Comfort sjedalima, a tu je i posebno udobno podešen ovjes i dobra zvučna izolacija. Advanced Comfort sjedala donose dobru potporu u lumbalnom dijelu, nešto su šira od običnih sjedala, a tu je i podebljana pjena ispod tkanine kako bi sjedala bila mekana, a od sada je dostupan i naslon za ruku vozača. Tu je i 12 sustava pomoći u vožnji, a po prvi puta ima ugrađene i prednje parking senzore, a 7-inčni multimedijski sustav nudi Mirror Screen opciju s podrškom za Apple CarPlay.

U ponudi su trocilindrični benzinski motori od 83 KS s 5-brzinskim ručnim mjenjačem, kao i turbo benzinac sa 110 KS sa 6-brzinskim ručnim ili automatskim mjenjačem. Dizel ponudu čini 100 KS snažan motor u kombinaciji s 5-brzinskim mjenjačem.

Novi C3 stiže s četiri paketa opreme - Live, Feel, Feel Pack i Shine. Početni paket Live donosi 5-inčni ekran i DAB, Citroen LED Vision svjetla, 3D stražnja svjetla, sustav za pomoć pri kretanju uzbrdo, tempomat, sustavom za upozorenje pri prelasku trake i ostalo, a njegova cijena je 91.900 kuna i dostupan je samo s 83 KS snažnim benzincem.

Ostali paketi opreme su dostupni sa svim motorima, a Feel oprema donosi i klima uređaj, LED dnevna svjetla, električne i grijane retrovizore te obloge na blatobranima i pragovima, dok Feel Pack nudi i automatsku klimu, Airbump, 7-inčni infotainment zaslon, maglenke i ostalu opremu. Shine paket donosi i automatske brisače i farove, dvobojnu karoseriju, kožni volan, stražnje parking senzore i 16-inčne aluminijske naplatke.

Podijeli