Stigao je SUV Citroen C5 Aircross Hybrid

image

Citroen je sredinom listopada i na našem tržištu ponudio novi C5 Aircross Hybrid, odnosno plug-in izvedbu poznatog SUV modela, koji ima mnogo toga zanimljivog za ponuditi kupcima.

C5 Aircross Hybrid se predstavlja kao tiho vozilo u klasi ë-Comfort a ugrađena baterija kapaciteta 13,2 kWh omogućuje doseg do 50 km. Ovaj model pokreće PureTech benzinac sa 180 KS uz koji je ugrađen i 110 KS snažan elektromotor, a kombinirana snaga im je 225 KS i nude ukupno 320 Nm okretnog momenta. Punjenje baterije traje manje od 2 sata ako upotrebljavate Wallbox (32 A) s punjačem od 7,4 kW, odnosno do 7 sati preko standardne kućne utičnice od 8 A s punjačem od 3,7 kW. Garancija na bateriju je 8 godina ili 160.000 prijeđenih kilometara.

Mjenjač je ë-EAT8 automatski s 8 stupnjeva prijenosa, a maksimalna brzina vožnje samo na struju je ograničena na maksimalnih 135 km/h, dok je prosječna potrošnja ovog modela 1,7 litara na 100 km prema WLTP-u i ima emisiju CO2 od 39 g/km. Hibridnu izvedbu je moguće prepoznati po dodatnom otvoru za električno punjenje na lijevom boku vozila, plava slova ''h'' koja su smještena na blatobrane, a tu je i novi paket boja Anodised Blue koji simbolizira hibridnu inačicu.

Unutrašnjost nudi tri zasebna sjedala u drugom redu koja su podesiva po dužini i nagibu, tu je i 12,3-inčna digitalna instrument ploča, a na 8-inčnom središnjem multimedijalnom zaslonu je dodana posebna stranica putem koje je moguće saznati sve detalje o hibridnom sustavu.

Cijena za bogato opremljeni Citroen C5 Aircross Hybrid Feel kreće od 307.017 kuna, a serijski dolazi s prednjim i stražnjim parking senzorima, kamerom za vožnju unatrag, PHC ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima, dvozonskom klimom, 3D navigacijom, 18-inčnim aluminijskim naplatcima, sustavom za nadzor mrtvog kuta i sustavom za automatsko kočenje i nizom ostale sigurnosne opreme, kao i opreme za udobnost.

U ponudi je i još bogatije opremljen model C5 Aircross Hybrid Shine po cijeni od 326.747 kuna.

Podijeli