Stigao je električni Renault Twingo Z.E.

image

Još jedan novitet je stigao na domaće tržište, a ponovo je riječ o jednom ekološkom modelu i to Renault Twingu Z.E. koji je pogonjen strujom i trenutno je najpovoljniji električni automobil na našem tržištu. Naime, Škoda Citigo je naprosto nestala sa stranice zastupnika i konfiguratora, pa se Twingo može ponositi novom titulom.

Pri kupnji uz državne poticaje, potpuno novi električni Twingo Z.E. će vas koštati 84.900 kuna, odnosno svega 849 kn mjesečno uz Renault financiranje, a to je, morate priznati, iznimno povoljna cijena.

Twingo Z.E. dolazi u tri paketa opreme, Life, Zen i Intens, gdje Life donosi sigurnosni paket, kabel za punjenje, LED dnevna svjetla, daljinsko centralno i servo upravljač. Uz doplatu je paket Klima (5.290 kn) koji donosi automatski klima uređaj, senzor za kišu i automatska svjetla, a za radio treba doplatiti 2.300. Cijena takvog modela bez poticaja je 139.200 kuna.

Renault Twingo Z.E. Zen za 153.200 kuna donosi automatsku klimu, električne podizače prozora, djeljivu stražnju klupu i 7-inčni multimedijski zaslon s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay i nudi najbolji omjer uloženo/dobiveno.

Snaga elektromotora je 81 KS i nudi 160 Nm okretnog momenta, a to je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 11,2 sekunde i 135 km/h maksimalne brzine (elektronski ograničena). Baterija ima kapacitet od 21,3 kWh i nudi doseg do 190 km s jednim punjenjem.

Na brzoj punionici DC 50 kW punjenje od 0 do 80 % kapaciteta traje 63 minute, dok ćete za potpuno punjenje na 3kW 16A Wallbox kućnoj utičnici punjenje trajati do 13 sati i 30 minuta. Zahvaljujući poštenoj cijeni, električni Twingo bi se mogao često vidjeti na domaćim cestama.

Podijeli