BMW M4 CS u limitiranom broju primjeraka

image

BMW M4 CS opremljen je istim rednim šesterocilindarskim motorom s M TwinPower Turbo tehnologijom koja je dokazala svoju moć u postojećim BMW M4 modelima. Snaga motora se na cestu prenosi preko M prijenosa sa dvostrukim kvačilom sa sedam brzina (M DCT) kao standardom.

S modelom M4 CS BMW M GmbH uvodi novu nomenklaturu za svoje modele. Postavljena iznad standardnih M modela bit će Competition verzija poboljšanih performansi. Zatim dolazi posebno izdanje CS modela, jedan stupanj viši. Novi BMW M4 CS zatvorit će razmak između modela BMW M4 s Competition paketom i beskompromisnog modela BMW M4 GTS.

Snaga modela BMW M4 CS iznosi 338 kW odnosno 460 KS, što je 10 KS više od modela BMW M4 s Competition paketom. Najveći okretni moment je 600 Nm, što je 50 Nm više. Iz BMW-a najavljuju uštedu goriva i emisije jednake onima u modelu BMW M4 Coupé uz DCT (kombinirana potrošnja goriva 8,4 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 197 g/km).

Kakve su performanse novog modela BMW M4 CS? Ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,9 sekunde, a najveća brzina je elektronički ograničena na 280 km/h. Usavršen je na stazi Nürburgring Nordschleife: najbrži krug je 7 minuta i 38 sekundi.

Ovjes se još sportskije podešava kako bi se dodatno poboljšala učinkovitost. Poklopac motora, krov, prednji razdjelnik, kolica, stražnji difuzor pa čak i jednodijelna pogonska osovina sastoje se od plastike ojačane ugljikovim vlaknima (CFRP). Prednji razdjelnik i spojler na poklopcu prtljažnika su novo dizajnirani i smanjuju dizanje vozila. Rezultat je niska masa neopterećenog vozila od samo 1.580 kilograma. I masa ukrasnih letvica je svedena na najmanju moguću mjeru, uz kompaktna prirodna vlakna i površine s izgledom ugljikovih vlakana dok lagane ušice za povlačenje vrata također povećavaju sportski karakter novog modela BMW M4 CS.

Kupci modela BMW M4 CS dobit će vozilo standardno opremljeno M kompozitnim kočnicama s plavim obojanim četveroklipnim čeljustima kočnica na prednjem kraju i dvoklipnim čeljustima na stražnjem kraju. M ugljično-keramičke kočnice sa zlatno obloženim, anodiziranim šesteroklipnim čeljustima kočnica za prednje i četveroklipne čeljusti za stražnji kraj dostupne su kao opcija.

Boje u kojima se M4 CS može naručiti su Alpska bijela, Sapphire metalik crna i Frozen Dark Blue II te dvije nove boje San Marino metalik plava i Lime Rock metalik siva.

Početak proizvodnje je zakazan za srpanj 2017. godine.

Podijeli