Guma za oldtimere poput Ferrarija

image

Dunlop Sport Classic je naziv visokoizdržljive gume koja će zadovoljiti potrebe najzahtjevnijih vozača oldtimer vozila jer udružuje klasičan izgled i suvremenu tehnologiju visokoizdržljivih guma. Guma je namijenjena automobilima iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina 20. stoljeća.

Dunlopove gume Sport Classic će vlasnicima oldtimera dočarati izgled i osjećaj prošlosti u kombinaciji sa suvremenom upravljivošću i odličnim svojstvima pri kočenju. Za optimalno prianjanje, stabilnost i upravljivost po kišnom i suhom vremenu pobrinut će se najsuvremenija konstrukcija i tehnologije mješavine, a dezen zadržava svoj karakteristični autentični izgled.

Suvremena mješavina sa silikom omogućuje gumi bolje prilagođavanje površini ceste, a posljedice su odlično prianjanje na mokrome i izvrsna svojstva pri kočenju. Ojačana obloga napravljena je na temelju najsuvremenije tehnologije i osigurava snažniju karkasu te istodobno optimalnu kontaktnu površinu. Tako je guma i kod velike brzine stabilna i precizna u zavojima.

Klasičan dezen gazne površine s optimiziranim žljebovima i s brojnim različito usmjerenim blokovima ostvaruje brojne prianjajuće rubove da guma bolje drži cestu. Raspored žljebova omogućuje učinkovito raspršivanje vode ispod gazne površine, čime se postižu bolje prianjanje na mokroj podlozi i veća otpornost na akvaplaning.

Guma se može pohvaliti klasičnim izgledom te je optimalno prilagođena vrlo izdržljivim automobilima

Najnovija tehnologija ramenih blokova s robusnim blokovima na ramenom dijelu i ojačanim veznim elementima osigurava veću krutost1 i time optimalan prijenos snage. Upravljivost i kočenje na suhoj cesti na razini su suvremenih visokoizdržljivih guma, a istodobno je zadržan onaj posebni osjećaj pri upravljanju koji je tako karakterističan za oldtimer automobile.

Podijeli