SUV Hyundai Kona stiže na jesen

image

Najnoviji SUV model B-segmenta koji ima svjetsku premijeru je Hyundai Kona - imat će mogućnost pogona na sve kotače, progresivan dizajn, ali i detalje koji se mogu prilagoditi svim potrebama urbanih kupaca. U trenutku kad dođe na tržište, a to će biti u jesen 2017, Kona će biti dostupna s dva turbobenzinska motora: - 1.0 T-GDI sa 6 stupanjskim ručnim mjenjačem snage 120 KS- 1.6 T-GDI sa 177 KS i 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom te pogonom na sve kotače.

Na ljeto 2018. stiže nova generacija Hyundaijevog dizelskog motora obujma 1,6 litara koji će biti kombiniran sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Stići će i električna verzija SUV-a Kona.

U prednjem dijelu Kone ističe se kaskadna rešetka hladnjaka, jedan od novih simbola Hyundaijevog identiteta, kompaktnom izgledu pridonose kratki stražnji prevjesi i branici. Kona će se nuditi u deset boja karoserije i dvije boje dizajna krova čime se dolazi do 20 različitih kombinacija boja. Boje u interijeru između kojih možete birati su narančasta, crvena i boja limete.

Multimedija će se prikazivati na standardnom 5-inčnom LCD ekranu na dodir s Bluetooth, radijem i USB povezivanjem, zatim na 7-inčnom ekranu koji će biti povezan sa stražnjom kamerom za parkiranje te na 8-inčnom LCD ekranu s navigacijom i 3D kartama. Integrirani će biti Apple CarPlay i Android Auto sustavi.

U sigurnosnom dijelu kupci će dobiti najnovije tehnologije aktivne zaštite u skladu s najvišim europskim sigurnosnim standardima: - sustav prepoznavanja prepreka i autonomnog kočenja u slučaju opasnosti (AEB with pedestrian detection) -detektor mrtvog kuta (BSD) -sustav koji upozorava vozača na umor (DAA)-sustav upozorenja prilikom prelaska vozne trake (LKAS).

Kona će biti Hyundaijev model s head-up displayem putem kojeg će vozač imati ispred sebe sve bitne informacije te istovremeno zadržavanje pozornosti na cesti.

Podijeli