Novi Volkswagen Polo

image

Novi Volkswagen Polo u prodaju stiže već ove godine, ali nije još objavljeno kada točno. Istovremeno, lansirat će se i novi Euro 6 motori, a spektar snaga će kroz biti od 48 kW / 65 KS1 do 110 kW/150 KS. Četiri benzinska i dva dizelska motora serijski će biti opremljeni start-stop sustavom i rekuperacijskim modusom. Počevši sa snagom od 70 kW svi se motori mogu kombinirati s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG).

Polo će biti opremljen najsuvremenijim sustavima potpore koji su do sada bili rezervirani samo za klasu Golfa i Passata. Uz tri klasične varijante opreme Trendline, Comfortline i Highline, posebna verzija Polo Beats1 (između ostaloga sa sound sustavom snage 300 W) i vrhunski sportski model Polo GTI (sa 147 kW / 200 KS) unijet će dodatni dašak svježine. Već i osnovna verzija Polo „Trendline“ serijski sadrži LED svjetla za dnevnu vožnju s funkcijama Coming Home i Leaving Home, tempomat (sustav za ograničenje brzine) i sustav nadzora okoline „Front Assist“ sa City funkcijom kočenja u nuždi i sustavom prepoznavanja pješaka.

Kao opcija u ponudi će biti dostupna automatska regulacija razmaka „ACC“ (koja se sada može aktivirati do brzine od 210 km/h). Novost u modelu Polo predstavljaju potpora pri promjeni voznog traka „Blind Spot Detection“ s potporom izlaska iz parkirnog mjesta, djelomično automatska funkcijaizlaska iz parkirnog mjesta „Park Assist“ te funkcija kočenja pri manevriranju. Ova zadnja funkcija automatski štiti vozilo od oštećenja nastalih tijekom parkiranja. Polo se po želji može otključati i pokrenuti preko sustava zaključavanja i pokretanja „Keyless Access“, koji također predstavlja novitet.

Polo je do sada prodan u 14 milijuna vozila, a sa svim je derivatima Polo do sada prodan u gotovo 16,5 primjeraka. Šesta generacija donosi potpuno novi dizajn eksterijera, s izraženim sportskim karakterom, uz ukupno 14 vanjskih boja.

Dodatne mogućnosti za individualizaciju Pola su: -LED glavna svjetla, -LED stražnja svjetla, -klima-uređaj „Air Care Climatronic“ uključujući senzor za sunce i vlagu te alergijski filtar, -bežično punjenje za smartphoneove (opcijski s induktivnim antenskim spajanjem), -„Sport Select“ vozni postroj s amortizerima s mogućnošću aktivacije i deaktivacije-panoramski krov.

Bit će to prvo vozilo marke Volkswagen i unutar koncerna s novom generacijom kombiniranog instrumenta Active Info Display. U Polo će se ugrađivati najnovija generacija infotainment sustava s veličinama zaslona koje sežu od 6,5“ do 8,0“ – to su staklom optočeni uređaji, otmjeni poput vrhunskih smartphoneova, pomoću kojih se stvara visokotehnološki i jasan dojam u unutrašnjosti.

Podijeli