Na ljeto stiže Opel Karl za manje od 10.000 eura

Opel Karl će imati novi trocilindrični jednolitarski motor, a iz Opela najavljuju tehnologije i iz viših segmenata. Maleni, kompaktni automobil imat će pet vrata i mjesta za pet osoba, a dužina vozila je 3,68 metara. Bit će to najmanji Opel u ponudi, a model s početka ponude pridružit će se obnovljenim malim automobilima iz Opelove ponude - to su nova Opel Corsa i već postojeći model Opel Adam.

U dizajnerskom izričaju u prednjem dijelu do izražaja dolazi Opelov „osmijeh“ kojeg stvara kromirana prečka s logotipom. S boka su primjetne tri precizne oštre linije s oštricom vidljivom na vratima te dvije oštre linije koje se protežu preko kvaka. Opel Karl ima velika prednja i stražnja svjetla.

image

Opel Karl (1)

image

Opel Karl (2)

image

Opel Karl (3)

image

Opel Karl (4)

image

Opel Karl (5)

image

Opel Karl (6)

image

Opel Karl (7)

image

Opel Karl (8)

image

Opel Karl (9)

image
Opel Karl (1)
image
Opel Karl (2)
image
Opel Karl (3)
image
Opel Karl (4)
image
Opel Karl (5)
Opel Karl (6)
image
Opel Karl (7)
image
Opel Karl (8)
image
Opel Karl (9)

Benzinski motor obujma jedne litre snage je 55 kW odnosno 75 KS i ima tri cilindra te je uparen s peterostupanjskim ručnim mjenjačem. Od tehnologija budući će vlasnici Opela Karla u vožnji imati podršku ABS-a s elektroničkom raspodjelom sile kočenja i pomoći prilikom kretanja na uzbrdici koja sprječava da automobil proklizi natrag pri polasku na nagibu. Dodatna sigurnosna značajka je upozorenje prilikom napuštanja prometne trake. Pomoću prednjih senzorskih kamera koje prate zbivanja na cesti sustav upozorava vozača zvučnim signalom i trepćućom žutom ikonom na ploči s instrumentima ukoliko nenamjerno napusti svoju voznu traku.

U gradskoj vožnji dobro će doći način rada City koji smanjuje napor upravljanja, a nalazi se u Opelu Adam i Corsi. Spomenimo pomoć prilikom parkiranja sa zvučnim upozorenjima, tempomat i graničnik brzine, svjetla za maglu te svjetla koja se uključuju u vožnji po zavojima.

U multimedijskom dijelu Opel Karl imat će Opelov informacijsko-multimedijskim sustavom IntelliLink koji omogućuje jednostavnu integraciju s uređajima s Apple iOS-om i Androidom te donosi svijet pametnih telefona u automobil.

image
Size: 0.09 Mb
Podijeli