Volvo XC90 i V60 predstavljeni u Los Angelesu

Uz predstavljanje modela Volvo XC90 i Volvo V60 Cross Country u Los Angelesu, Volvo je otkrio i detalje plana povećanja prodaje u SAD-u. Prvi korak je osvježenje cijele modelske ponude u sljedećih pet godina, veći fokus na dilerskoj mreži, a srednjoročni plan je više od 100.000 vozila godišnje, kao što su nekada prodavali. Naime, u SAD-u je već deset godina prisutan trend pada prodaje Volvovih vozila, a ove će se godine prodati 60.000 vozila.

SUV Volvo XC90 po prvi se put predstavlja u Americi; premium SUV ima sedam sjedala te donosi najnovije sigurnosne značajke, novi dizajn te tehnološke prednosti nove SPA platforme na kojoj je vozilo nastalo.

Volvo XC90

Drugi model, Volvo V60 Cross Country je svjetska premijera, a radi se o dugoočekivanoj Cross Country verziji karavanskog modela V60. U odnosu na standardni model V60, Cross Country verziju krasi povećan razmak od tla veći za 65 mm. Cross Country će imati 18 i 19-inčne kotače s gumama visokog profila kako bi se s vozilom savladali visoki kolnici kao i makadamske ceste.

Volvo V60 Cross Country prvo stiže u SAD i Kanadu i na tim će tržištima biti dostupan s dobro poznatim petcilindarskim benzincem snage 250 KS, sparenim s automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače.

Volvo V60 Cross Country

V60 Cross Country u ostatak svijeta stiže s novom obitelji Drive-E četverocilindarskih benzinaca i dizelaša koji će pokretati prednje kotače, dok će petcilindarski D4 dizelaš pokretati sva četiri kotača.

Podijeli