Potpuno novi SUV Citroen C5 Aircross

image

S dužinom od 4,5 metara, širinom 1,84 te visinom 1,67 metara Citroen C5 Aircross nudi međuosovinski razmak od 2,73 metara te prtljažnik od 482 litre.

Citroen C5 Aircross spaja istaknut dizajn s unutrašnjošću u kojoj je sve podređeno zadovoljstvu svih putnika. U unutrašnjosti ima mnogo prostora za sve putnike, opremljen je najboljom tehnologijom za još lakšu vožnju, a modernim sveobuhvatnim pristupom postignuta je iznimna udobnost. SUV vozila inače čine gotovo četvrtinu svjetske prodaje novih automobila.

S automobilom dolazi i svjetska premijera ovjesa s elementima „Progressive Hydraulic CushionsTM” (progresivni hidraulični graničnici) koji nudi jedinstvenu povezanost s cestom. Nastao je na temeljima platforme EMP2 te je rezultat kvalitetnije prigušivanje vibracija i udobnost u vožnji.

C5 Aircross ističe se robusnim vanjskim dizajnom uz ravnotežu njegovog oblika istaknutog visoko postavljenim poklopcem motora, međuosovinskim razmakom od 2,73 m, kratkim prevjesima, fluidnim i prirodnim oblicima uz pojedine snažne vizualne elemente.

U kabini se nalazi robusna armaturna ploča vodoravnih linija za snažniji dojam širine, prostrana i obujmljujuća sjedala s grijanjem i masažom, uz široku i visoku središnju konzolu, mekane i tople materijale kojima se pojačavaju osjećaj zaštićenosti i udobnosti. Iznad glava nalazi se panoramski krovni otvor. U C5 Aircrossu nalazi se čitljiva digitalna instrumentna ploča s TFT ekranom od 12,3’’ i kapacitivnim dodirnim HD ekranom od 8’’.

Tehnološki najnapredniji sustavi za pomoć u vožnji su integrirani: -aktivno sigurnosno kočenje -aktivni sustav za nadzor mrtvog kuta -prilagodljivi regulator brzine s funkcijom za zaustavljanje-Grip Control i Hill Assist Descent Control omogućuju bezbrižno napuštanje utabanih staza

Inače, C5 Aircross će biti prvi Citroen opremljen tehnologijom Plug-in Hybrid PHEV. Prodaja prvo počinje u Kini u listopadu 2017, a na europskom se tržištu očekuje u drugoj polovini 2018. godine.

Podijeli