Cijena autoplina niža, cijene goriva ostale iste

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra autoplina je snižena za 26 lipa te je nova cijena 4,26 kuna. To je za čak 60% jeftinije od cijene jedne litre Eurosupera 95, a vozači će na jednom punjenju od 50 litara platiti 13 kuna manje nego što su platili prošli tjedan.

Cijena autoplina u Hrvatskoj pada već gotovo mjesec dana, od početka listopada kada je cijena litre autoplina bila 5,02 kune. Računica uštede na jednom punjenju je time niža za 38 kuna, usporedimo li novu cijenu s cijenom od početka mjeseca.

Ostane li cijena autoplina duže vremena ovako niska, za očekivati je da će se sve više ljudi opet okrenuti ugradnji plinske autoinstalacije, s obzirom na svakotjedno „divljanje“ cijena dizelskih i benzinskih goriva. Ugradnja sustava u vozilo u prosjeku košta oko 5000 kuna, ali na tu cijenu treba dodati i dodatne pristojbe i troškove kao što su atest te veći trošak prilikom registracije vozila, što je kontradiktorno jer bi država trebala poticati potrošnju goriva koje manje zagađuje okoliš.

Podijeli