Novi Porsche Cayenne na modnoj pisti

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Na predstavljanju novih Cayenne hibrida, Porsche je pred gotovo 400 ljubitelja njihova brenda održao modnu reviju gdje su modeli bile prošle, ali i buduće generacije Cayenne modela.

Pistom se tako prvo „prošetao“ crveni Cayenne GTS E1, dok je nakon njega uzdahe izazvao Cayenne S Transsyberia.

Reviju muzejskih modela zaokružio je bijeli Cayenne S E-Hybrid koji je ostvario tehnički napredak u odnosu na Porscheov prethodni hibrid.

Na pistu su zatim pristigli i novi modeli – Cayenne E-Hybrid i Cayenne E-Hybrid Coupe – sportski automobil i terensko vozilo u jednom, kako govore iz Porschea.

Navode da je novi Cayenne snažniji i udobniji, s povećanom sigurnošću te električnim dometom, koji kod E-Hybrid verzije Cayennea broji do 90 kilometara.

Kombinirana potrošnja goriva oba modela iznosi 1,8 – 1,5 litara na 100 kilometara, a kombinirana potrošnja električne energije 30,8 – 28,7 kWh na 100 kilometara.

U unutrašnjosti se nalazi potpuno digitalan kokpit usmjeren na vozača, dok je digitalni zaslon namijenjen suvozaču. Tako da nabavite si dokapetana i isplovite u novom Cayenne hibridu.

Porsche Cayenne već 21 godinu uživa iznimnu popularnost na hrvatskom tržištu – otkako je predstavljen još 2002. godine. Štoviše, Cayenne je Porscheov najpopularniji model.

Podijeli