Originalni Fiat 500 od LEGO kockica

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Fiat i LEGO su u tvornici Mirafiori u Torinu predstavili novi Fiat 500 LEGO Creator Expert komplet, a tijekom promocije prisutni su mogli vidjeti i originalnu izvedbu Fiata 500 napravljenog od LEGO kocki u prirodnoj veličini.

Za njegovu izradu su bile potrebne 189.032 LEGO kocke, a sama izrada ovog modela je trajala čak 830 sati, no dobiveni rezultat je neprocjenjiv.

Ovom prilikom je naglašeno i kako je Fiat 500 jedan od najpoznatijih simbola Italije, a posebno je bio zapažen u filmu La Dolce Vita.

Za inspiraciju kompleta Fiat 500 LEGO Creator Expert 10271 korišten je Fiat 500F s kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća, a komplet dolazi s 960 dijelova i ima funkcionalni krovni otvor, detaljnu unutrašnjost, nosač prtljage i haubom koja se može otvoriti kako bi se mogao postaviti motor. U kompletu se dobiva i nosač sa slikom i paleta s bojom.

Ovo je tek početak suradnje FCA grupe i LEGO-a, a u budućnosti se očekuju još mnogi kompleti s modelima Fiata, ali i Jeepa i ostalih poznatih modela brendova iz grupacije.

Nakon ceremonije predstavljanja, flota od 50 klasičnih Fiata 500 ispratila je prvi Fiat 500 LEGO Creator Expert model u LEGO trgovinu u centru grada. Komplet je već dostupan za kupnju, a dostupan je i kod domaćeg distributera po akcijskoj cijeni od 599,99 kuna.