Tesla Model 3 se jako dobro prodaje

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Prema podacima o prodaji u razdoblju od siječnja do studenog 2019. godine, Tesla Model 3 je na tržištu SAD-a prodan u količini od 127.836 primjeraka i smjestio se na 9. mjesto po broju prodanih primjeraka. Sve to ne bi bilo čudno, no treba uzeti u obzir kako je Tesla jako mlada tvrtka u odnosu na ostale proizvođače.

I koliko god da je tržište SAD-a specifično, brojke govore svoje, pa je zanimljivo usporediti prodaju s BMW-om, etabliranim proizvođačem na tamošnjem tržištu. Naime, kada se zbroje svi prodani primjerci, od siječnja do studenog, modela serije 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8 dolazimo do brojke od 116.073 prodanih primjeraka. Lako je zaključiti kako je ovo težak udarac BMW-u koji ozbiljno mora poraditi na prodaji na tamošnjem tržištu.

Osim toga, Tesla s Modelom 3 ima još veće ambicije za ovu godinu, a planovi su da ove godine prodaju čak 300.000 primjeraka samo na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, što je vrlo ambiciozno, no treba uzeti u obzir i kako cijena u SAD-u starta već od 33.690 USD, odnosno od oko 226.000 kn, što je i više nego povoljno za ovakav automobil.