Veća pouzdanost novih Peugeot automobila

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Pouzdanost automobila je jedan od najvažnijih faktora kupaca pri odabiru sljedećeg automobila, a svi znamo razne priče o raznim automobilskim markama. Tako su i danas neke marke na odličnom glasu vezano uz pouzdanost, dok se o drugima govori kako se stalno kvare, iako je istina daleko od toga.

Tako su vijesti o promjeni na bolje došle od Peugetovog šefa Jean-Philippea Imparata koji je izjavio kako je smanjen broj pritužbi i garancijskih popravaka za dvije trećine u posljednjih šest godina, a to je potvrdila i nova studija kvalitete J.D. Powera na britanskom tržištu.

Od 11.500 ispitanika koji su vlasnici automobila starog između jedne i tri godine, Peugeotovi vlasnici su imali najmanje pritužbi na automobil i dijelove. Ispitivanja su se odnosila na razne dijelove automobila, odnosno na interijer, sjedala, infotainment sustav, motor, mjenjač, karoseriju i ostale dijelove.

Peugeot 5008

Peugeot je dobio ocjenu 77, što je najbolji rezultat, dok je prosjek auto industrije 119, a u ovom slučaju manja ocjena je bolja. Potrebno je naglasiti kako su odnosu na prethodnu godinu sve kategorije bilježile poboljšanja, odnosno manje problema, osim kategorija sjedala, a u odnosu na prijašnjih 43%, sada već 49% kupaca odlučuje kako će kupiti automobil istog brenda.