Nova sezona WTCR-a s Goodyear gumama

image

Nakon ljetnog zagrijavanja na virtualnom prvenstvu WTCR, 12. i 13. rujna na trkalištu Zolder, motori touring automobila ponovno su zabrujati i uživo. U ovogodišnjoj sezoni ulogu ekskluzivnoga dobavljača guma preuzeo je Goodyear, koji je sklapanjem dugogodišnjeg ugovora dodatno učvrstio svoj položaj u svijetu motosporta. Utrka povodom otvaranja prvenstva bit će ujedno i prvi natjecateljski nastup Goodyearovih guma Eagle F1 SuperSport na touring utrkama iz samoga svjetskoga vrha.

Sve ekipe natjecat će se po suhome vremenu na glatkim trkaćim gumama Eagle F1 SuperSport s jednom jedinom specifikacijom, a bit će im dostupna i specifikacija za kišu. U Goodyearu su objasnili kako je razvoj te izuzetno svestrane smjese za gume iziskivao jako puno truda jer su morali gumi osigurati da se može nositi s tako širokim spektrom uvjeta na raznovrsnim stazama WTCR i s razlikama u automobilima koji se natječu. Na prvenstvu naime sudjeluje čak sedam proizvođača – Hyundai, Honda, Cupra, Lynk & Co, Audi, Renault i Alfa Romeo.

Odluka da se umjesto brojnih smjesa upotrebljava samo jedna specifikacija vrlo je važna jer su utrke WTCR sprintevi s velikom brzinom, bez zamjene guma tijekom utrke. Također su osjetno smanjeni troškovi i količina tereta za transport, što je važno za svjetsku seriju kakva je WTCR.

Radi prilagodbe aktualnim uvjetima ovogodišnja sezona odvijat će se na samo šest europskih trkaćih staza, a kalendar događanja bit će znatno natrpaniji. Nakon otvaranja u Belgiji natjecateljska karavana seli se u njemački Nürburgring, slovački Slovakiaring, mađarski Hungaroring i španjolski Aragón. Završno događanje sezone održat će se 14. i 15. studenoga na talijanskome trkalištu Adria.

Podijeli