GLB koncept je još jedan Mercedesov SUV

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Na Salonu automobila u Šangaju prevladavaju SUV automobili, a takav je i Mercedes-Benz GLB. Riječ je o konceptnom modelu koji će uskoro pojaviti i u serijskoj izvedbi.

Riječ je o kompaktnom SUV modelu nešto robusnijeg izgleda i veće prostranosti, a bit će napravljen na MFA2 platformi koju već koristi GLA. No zahvaljujući drugačijem izgledu i s mogućnošću prijevoza do 7 osoba, u Mercedesu ne smatraju kako će u budućnosti model GLB oteti kupce modela GLA. Osim toga, iz Mercedesa najavljuju kako će i off road mogućnosti modela GLB biti puno veće.

S druge strane, dizajn unutrašnjosti je preuzet s bratskih modela A i B klase, pa je tu veliki digitalni kokpit i infotainment sustav s MBUX koji ima sposobnost učenja i koji nudi inteligentno upravljanje glasom. Naravno, konceptni model ima puno više kožnih detalja nego što će serijska izvedba imati, no dizajn bi trebao ostati isti.

Konceptni GLB pokreće 2,0-litreni turbo benzinac koji raspolaže s 224 KS i 350 Nm okretnog momenta, a uparen je s 8-brzinskim automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Moguće je birati između tri načina vožnje: Eco/Comfort s prijenosom snage 80:20, Sport s prijenosom 70:30 i Off.road s prijenosom 50:50.

Mercedes-Benz GLB koncept je dug 4.634 mm, širok 1.890 mm i visok 1.900 mm, dok mu je međuosovinski razmak 2.829 mm, a postavljen je na 17-inčne aluminijske naplatke. Za kraj još možemo samo zaključiti kako jedva čekamo vidjeti serijsku izvedbu ovog modela.