Mazda MX-30 i s blagim hibridnim motorom

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Proizvodnja električnog SUV-a Mazde MX-30 je započela prije par mjeseci, a započela je i prodaja na pojedinim europskim tržištima (kod nas stiže u rujnu). No iz Mazde stižu vijesti kako će se MX-30 nuditi i s blagim hibridnim pogonom. Podsjetimo se, električna izvedba ima snagu od 143 KS i okretni moment od 264 Nm te bateriju kapaciteta 35,5 kWh, koja omogućuje doseg od oko 200 km s jednim punjenjem.

Nova izvedba će se, za sada, nuditi samo u Japanu a dolazit će s oznakom MX-30 e-Skyactiv G. Pod poklopcem motora bit će smješten dvolitreni Skyactiv G atmosferski benzinski motor i M Hybrid blagi hibridni sustav koji se sastoji od elektromotora i baterije. Iz Mazde obećavaju glatka ubrzanja i vožnju, kao i malu potrošnju, no konkretne informacije o specifikacijama nisu objavljene.

Kako stvari stoje, vjerojatno će biti riječ o sustavu koji se već nudi u modelima Mazda3 i CX-30, a gdje se kombinira dvolitreni motora sa 120 KS ili 150 KS, s time kako se kod modela MX-30 očekuje ponuda snažnije izvedbe.

Što se tiče izgleda, u odnosu na električnu izvedbu MX-30 razlika je jedino u oznaci e-Skyactiv G koja se nalazi na poklopcu prtljažnika, a nikakvih promjena nema ni u unutrašnjosti.