Mazda ubrzava elektrifikaciju modela

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Krećući se prema karbonski neutralnoj budućnosti 2050. godine, Mazda Motor Corporation najavila je kako će ubrzati svoje globalne planove elektrifikacije. Do 2030. godine Mazda predviđa da će četvrtina njezinih proizvoda biti potpuno električna, a svi će ostali modeli biti elektrificirani u nekom obliku. Između 2022. i 2025. godine Mazda će predstaviti niz novih proizvoda koristeći SKYACTIV Multi-Solution Scalable Architecture (SKYACTIV prilagodljivu višenamjensku arhitekturu) poglavito za Japan, Europu, Sjedinjenje Američke Države, Kinu i ASEAN. To će uključivati pet hibridnih modela, pet plug-in hibridnih modela i tri potpuno električna modela. Daljnji detalji o navedenim novim proizvodima i tržištima na kojima će se prodavati bit će objavljeni naknadno. Mazda također razvija namjensku platformu za električna vozila - SKYACTIV EV Scalable Architecture - koja će se koristiti isključivo za električna vozila različitih veličina i tipova karoserije na proizvodima koji će biti predstavljeni između 2025. i 2030. godine.

Mazda ostaje posvećena smanjenju emisije CO2 svakog automobila i vjeruje da se za postizanje klimatske neutralnosti moraju koristiti sve dostupne opcije. Kroz SKYACTIV višenamjensku prilagodljivu arhitekturu, kontinuirana elektrifikacija ići će ruku pod ruku s razvojem napredne tehnologije motora s unutarnjim izgaranjem, poput nagrađivanog e-Skyactiv X, kao i novih rednih šest-cilindričnih motora.

U mnogim regijama Mazda ulaže u različite projekte i partnerstva kako bi promovirala razvoj i uporabu obnovljivih goriva u automobilima. U Japanu je Mazda uključena u nekoliko zajedničkih istraživačkih projekata i studija kao dio trajne suradnje industrije, akademske zajednice i vlade u promicanju široko primjenljivih biogoriva dobivenih iz uzgoja mikroalgi. U Europi se Mazda, kao prva među proizvođačima automobila, pridružila alijansi eFuel u veljači 2021. godine.

Kako bi nastavila podržavati cilj automobilske industrije za društvo bez prometnih nesreća, Mazda je najavila da će proširiti svoje napredne sigurnosne tehnologije uvođenjem svog sustava autonomne vožnje usmjerenog prema vozaču "Mazda Co-Pilot Concept". Ovaj sustav pojavit će se po prvi puta u modelima zasnovanim na Mazdinoj velikoj platformi 2022. godine. S Mazdinim konceptom Co-Pilot, Mazda će predstaviti sustav koji u svakom trenutku nadgleda stanje vozača. Ako otkrije iznenadnu promjenu zdravstvenog stanja vozača, sustav se prebacuje na autonomnu vožnju, dovozeći automobil na sigurno mjesto, zaustavljajući automobil i upućujući hitni poziv.

Zajedno s još četiri japanske automobilske kompanije, Mazda će zajednički razviti standardne tehničke specifikacije za sljedeću generaciju komunikacijskih uređaja u vozilu kako bi podržala standardizirani komunikacijski sustav koji pruža sigurnije povezane usluge bez stresa.

Podijeli