Na jesen dolazi Toyota 86 Hakone Edition

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Na jesen će u prodaju stići posebna serija Toyote 86 Hakone Edition, a odnosit će se na modelsku godinu 2020. (MY2020). Nažalost, taj je model namijenjen samo tržištu sjeverne Amerike, pa zato i nema naziva GT u imenu.

Za one koji ne znaju, Hakone Turnpike je planinska cesta, omiljena entuzijastima i automobilskim novinarima, a nalazi se dva sata vožnje jugozapadno od Tokija.

Toyote 86 Hakone Edition se ističe svojom British green zelenom bojom u kombinaciji sa 17-inčnim aluminijskim naplatcima zlatne boje. Konačni rezultat je i više nego dobar, a dodatan naglasak postavlja i crni stražnji spojler.

Ispod poklopca motora se nalazi poznati dvolitreni benzinski motor koji raspolaže s 205 KS i 211 Nm okretnog momenta za model sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem, dok model sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem ima 200 KS i 205 Nm okretnog momenta.

Ovaj model standardno dolazi s LED glavnim svjetlima i maglenkama i aerodinamičnim podom vozila, a tu je i ispušni sustav s dvije cijevi. Tu je i posebno uređenje unutrašnjosti, a Toyota nije objavila koja će biti cijena ovog modela, ni koliko će komada biti napravljeno.