Neostar ulazi u drugu fazu razvoja

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Domaći startup Neostar, osnivač prve platforme u Europi koja pokriva kompletan ekosustav automobila - od prodaje preko održavanja, kupnje i zamjene guma pa sve do sigurne kupnje rabljenih vozila s jamstvom, u suradnji s Erste bankom i Erste leasingom ulazi u drugu fazu razvoja. Na tržištu su ponudili uslugu koja korisnicima omogućuje kupnju rabljenih automobila online George kreditima Erste banke, odnosno financiranje nabavke vozila preko Erste leasinga. Osim klijenata Erste banke, kredit mogu realizirati i klijenti drugih banaka koje, u skladu sa PSD2 regulativom, imaju tehničke preduvjete za pristup trećih strana računima svojih klijenata. Cijeli proces online namjenskog obročnog financiranja kupnje automobila može se realizirati za manje od 24 sata, uključujući i isporuku vozila do kućnog praga.

Suradnjom Erste banke, Erste leasinga i Neostara stvoreno je rješenje koje spaja ponudu digitalnog kreditiranja i rabljenih automobila u jedinstvenu cjelinu. Koristeći mobilnu ili web aplikaciju George, klijenti Erste banke, ali i klijenti drugih banaka, mogu zatražiti, a potom i realizirati, kredit do 75.000,00 kn bez odlaska u poslovnicu bankea s tim iznosom moguće je birati između više od 50 % svih raspoloživih vozila na Neostar aplikaciji. Kamatna stopa za George gotovinski kredit je fiksna te trenutačno iznosi 6,09 %, a naknada za obradu kredita se ne naplaćuje. Uz navedeno, korisnicima je ponuđena i maksimalna fleksibilnost odabira učešća u financiranju cijene vozila i iznosa kredita pa svaka osoba može odabrati otplatu koja najviše odgovara njenim potrebama.

Korisnicima kojima je potreban veći iznos za kupnju automobila, na raspolaganju je gotovinski kredit Erste banke do maksimalnog iznosa od 300.000 kuna za koji zahtjev mogu predati u bilo kojoj poslovnici banke ili online, a potom na tradicionalni način realizirati kredit. Također, na isti način moguće je realizirati i financiranje kupnje Erste leasingom. Kupovina rabljenih vozila George kreditom pojednostavljena je na svega tri koraka koji uključuju izračun tražene rate, online rezervaciju vozila za 499 kn do realizacije kredita, te realizaciju kredita digitalno, na George platformi. Tako korisnici pomoću kalkulatora na Neostar platformi mogu unaprijed saznati rate za pojedine automobile, uz rezervaciju osigurati da će ih auto čekati i nakon odobrenog financiranja te na kraju pokrenuti sam proces plaćanja vozila. Iskorak Neostara i Erste banke u skladu je s Neostarovim opredjeljenjem da će na tržištu automobila djelovati kao nositelj disruptivnih promjena i time postavljati ciljeve visoko svima u lancu kupoprodaje automobila, uključujući i sam Neostar. 

Pola godine od lansiranja, Neostar.com ovom suradnjom ulazi u drugu fazu razvoja, te svojim korisnicima donosi nove značajke kakve još nisu viđene na domaćem tržištu rabljenih automobila. Uz navedeno, novost je i uvođenje servisa za sva vozila. Naime, u suradnji s partnerima, moguće je unaprijed vidjeti koliko vas servis za vaše vozilo košta, i ta je cijena fiksna i neće se mijenjati nakon posjeta servisu. Uz to, možete provjeravati cijene i u drugim mjestima, rezervirati termin, a možete platiti i unaprijed ili na licu mjesta. Neostar stoji iza navedenih cijena, pa se neće dogoditi da vas ponovno ''preveslaju'' na servisu.

Podijeli