Predstavljena je potpuno nova Opel Astra

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Pred vama su fotografije potpuno nove Opel Astre, kompaktne limuzine koja je sada postavljena na EMP2 platformu koja dolazi iz PSA grupacije, a to donosi i novu motorizaciju koja uključuje 1,2-litrene turbo benzince sa 110 KS i sa 130 KS, te 1,5-litreni turbo dizel sa 110 KS.

No po prvi puta će se u Astri naći i plug-in hibridni pogon koji će dolaziti u dvije izvedbe. Osnovni će raspolagati sa snagom od 180 KS, dok će snažnija izvedba raspolagati s 225 KS. Što se tiče mjenjača, u ponudi će biti 6-stupanjski ručni ili 8-stupanjski automatski.

Što se samog izgleda tiče, on je u potpunosti promijenjen i nastavlja promjene koje su uvele nova Corsa i Mokka. Astra sada izgleda ozbiljnije i sportski, a tome pridonose i aluminijski naplatci koji idu do veličine od 18 inča, dvobojne kroserije i ostali detalji. U opciji će se naći i LED Matrix prednja svjetla koja izgledaju odlično u kombinaciji s Vizor maskom.

Potpuno nova unutrašnjost donosi ravne linije, a tu su i dva zaslona koja su spojena, a oba su dijagonale 10 inča, a jedan se koristi kao digitalna instrument ploča, dok drugi služi kao multimedijski i za postavke automobila. Svakako treba istaknuti kako su komande klimatizacije odvojene od zaslona.

Nova je Astra duga 4374 mm, široka 1860 mm i visoka 1470 mm, a produžen je i međuosovinski razmak na 2675 mm. Osim prostora za putnike, povećan je i prtljažni prostor, te mu je sada obujam 422 litre. Početak proizvodnje, koja je u potpunosti prebačena u Njemačku, zakazan je za jesen, a prvi se primjerci u salonima očekuju u siječnju po još nepoznatoj cijeni.

Podijeli