Nova Honda Jazz samo s hibridnim motorom

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Honda je predstavila četvrtu generaciju svojeg modela Jazz, koji donosi nekoliko velikih novosti. Tu prvenstveno mislimo na isključivo hibridni pogon, ali i ponudu dvije izvedbe, klasičnu i Crosstar izvedbu koja se može pohvaliti SUV izgledom zahvaljujući plastičnim zaštitnim oblogama oko čitavog vozila, povišenom izvedbom, krovnim nosačima, ali i vodootpornim presvlakama.

Honda još nije otkrila nikakav detalj oko motora, već se samo zna kako će Jazz biti pokretan hibridnom motorom a nosit će oznaku e:HEV. Novi Jazz je prvi takav model, a već 2021. na tržište dolazi i Civic s tom oznakom, a nakon njega slijede i ostali modeli.

Jazz i dalje dolazi s karoserijskim oblikom koji koketira s monovolumenima te i dalje nudi mnogo prostora i za putnike i za prtljagu, a tu su i dalje pametna stražnja sjedala koja se mogu podići kako bi budući vlasnici lakše mogli prevesti bicikl.

Unutrašnjost je potpuno nova i donosi dvokraki volan, digitalnu instrument ploču, veliki središnji infotainment zaslon, a komande klimatizacije su izdvojene od zaslona radi lakše upotrebe.

Iz Honde kažu da su nova sjedala jednako udobna kao ona na velikim i luksuznim limuzinama, a to ćemo moći isprobati sredinom sljedeće godine, kada će krenuti prodaja u Europi.