Novi Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Mercedes ove godine predstavlja popriličan broj novih automobila, a najnoviji među njima je sportski kompaktni karavan. Riječ je o modelu punog naziva Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake.

Ispod poklopca motora se nalazi dvolitreni turbo benzinac koji raspolaže s 306 KS i s 400 Nm okretnog momenta a uparen je a AMG SpeedShift DCT 7G automatskim mjenjačem s dvije spojke, a pogon je na sve kotače.

Maksimalna brzina ovog modela je elektronski ograničena na 250 km/h, dok mu za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 4,9 sekundi i pritom prosječna potrošnja iznosi 7,5 – 7,4 litre na 100 km.

Pet AMG Dynamic Select programa nudi ovaj model: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ i Individual, koji su napravljeni kako bi uvijek mogli ostvariti najbolje performanse koje nudi ovaj model.

I ovaj model je opremljen sa sportskim detaljima na karoseriji, pa je tu AMG prednja maska, prednji i stražnji spojleri, dvije ispušne cijevi i aluminijski naplatci veličine 18 ili 19 inča.

Unutrašnjost je poznata iz ostalih modela, te se i tu nalaze veliki digitalni ekran  u kombinaciji sa središnjim ekranom, a ugrađen je i MBUX multimedijalni sustav koji čitavo vrijeme uči i prilagođava se vlasniku, a koji bi do kraja godine trebao dobiti i podršku za upravljanje na hrvatskom jeziku.

Premijera ovog modela će biti na Salonu automobila u Frankfurtu, a nakon toga kreće i prodaja, a cijena u Njemačkoj bi trebala kretati od oko 55.000 EUR (oko 412.000 kn).