Ovo je Nissan Z Proto s retro dizajnom

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Noćas je Nissan predstavio Z Proto, novi model iz Z obitelji, a dolazit će s retro dizajnom, V6 twin-turbo motorom i ručnim mjenjačem. Prototip je predstavljen u žutoj boji, koji podsjeća na originalni model, a mnogo je detalja koji imaju nasljeđe u posljednjih 50 godina Z modela.

Kada Z Proto gledamo izvana, primijetimo detalje kao što su svjetla koja podsjećaju na 240Z, dok pak prednja maska podsjeća na 370Z, a straga sve podsjeća na 300ZX. No sve je jako dobro uklopljenu u jednu privlačnu cjelinu.

Naravno, tu su i moderni detalji kao što su 19-inčni aluminijski naplatci, a koristi se i dosta dijelova od ugljičnih vlakana. Z Proto je dug 4.382 mm, širok 1.849 mm i visok 1.311 mm, a dolazi s gumama 255/40 R19 sprijeda i 285/35 R19 straga.

Točne specifikacije motora nisu objavljene, no potvrđeno je kako je riječ o V6 twin-turbo motoru koji je uparen sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, a šuška se kako će snaga biti oko 400 KS, odnosno oko 70-ak KS više od prethodnika.

Unutrašnjost je modernog izgleda i donosi digitalnu instrument ploču i veliki 12,3-inčni središnji multimedijski zaslon. Tu su i žuti detalji na sportskim sjedalima, ali i novi volan, kao i klasična ručica ručne kočnice. Detalj koji rado vidimo u ovakvim automobilima.

Iako još nije službeno potvrđeno, serijska izvedba modela Z Proto bi trebala stići kraje sljedeće godine, a razlike u odnosu na model koji vidite će vjerojatno biti ili minimalne ili nikakve, no jedva čekamo vidjeti gotov proizvod.

Podijeli