Ovo je nova električna Cupra el-Born

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Iako je prošle godine na Salonu automobila u Ženevi prikazan prototip Seat el-Born, sad je i službeno kako će el-Born biti prvi potpuno električni model novog Seatovog podbrenda Cupra. Riječ je o kompaktnom modelu kojem će glavni konkurenti biti Nissan Leaf i Volkswagen ID.3.

Cupra još nije objavila sve tehničke karakteristike ovog modela, pa je za sada poznato kako je postavljen na MEB platformu VW grupacije, a imat će i sustav adaptivne regulacije voznog postroja (DCC Sport), koji je razvijen baš za ovaj model, a koji bi trebao objediniti sportsku vožnju i automatski se prilagoditi svim uvjetima na cesti.

el-Born do 50 km/h ubrzava za 2,9 sekundi, dok do stotke ubrzava za 7,5 sekundi, a 77 kWh baterija mu omogućuje doseg od 500 km s jednim punjenjem. Na brzim punionicama ćete el-Born za pola sata napuniti za sljedećih 260 km vožnje.

Unutrašnjost je ostala gotovo istovjetna konceptu, pa tako donosi 10-inčni središnji multimedijski zaslon, a tu je i digitalna instrument ploča, kao i sportska sjedala. Što se tiče ponude prostora, ona bi trebala biti na razini Leona, no o tome ćemo moći reći više kada el-Born stigne na tržište tijekom sljedeće godine.