Poboljšana Toyota Prius Plug-in Hybrid

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Plug-in verzija Toyote Prius nudi dva automobila u jednom; sofisticiran i potpun hibridni pogon koji postiže malu potrošnju od 1,3 l/100km i emisiju od 28g/km CO2 (WLTP ciklus) dok istovremeno pruža pravo, potpuno električno EV iskustvo u vožnji s EV koji ima doseg do 45 km u svakodnevnim okolnostima s maksimalnom EV brzinom od 135 km/h.

Prius Plug-in je opremljen s toplinskom pumpom koja koristi toplinu izvan automobila, što dovodi do povećanog stupnja efikasnosti u usporedbi s tradicionalnim grijačima koji generiraju toplinu iz motora ili za punjenje električnih grijača. Uz to, prilikom punjenja, sustav grijanja baterija će zagrijati ćelije do efikasne radne temperature, što će omogućiti da se i snaga baterije i efikasnost održavaju na nivou dovoljnom da se minimalizira utjecaj hladnog vremena na doseg prilikom vožnje EV.

Veliki solarni panel koji generira elektricitet za napajanje hibridnog sustava baterija još uvijek ostaje jedinstven u ovom segmentu. Ovisno u vremenskim uvjetima, solarno punjenje može povećati doseg do 5 km dnevno, što je jednako otprilike 1,000 km potpuno električne vožnje godišnje (200 dana/godina). Od svog lansiranja u rujnu 2016 godine prodano je preko 1.700 Prius Plug-in hibrida sa solarnim panelom, što sada predstavlja otprilike 1.700.000 km godišnje generiranih suncem.

Novi Prius Plug-in Hybrid značajno je povećao funkcionalnost promjenom konfiguracije od dva stražnja sjedala na treće srednje sjedalo, koje donosi visoku razinu udobnosti sada uključenih pet sjedala za putnike. Uz povećanje kapaciteta sjedenja, novi Prius Plug-in Hybrid podigao je na viši nivo i opremu s potpuno crnim detaljima unutrašnjosti koji su zamijenili postojeće bijele. Upotreba novih materijala također nudi osjećaj višeg nivoa kvalitete unutrašnjosti.

Pored svih ovih poboljšanja unutrašnjosti, vanjski izgled je također unaprijeđen. Novi Prius Plug-in Hybrid će biti dostupan u novoj metalik crnoj bolji ‘galaxy black’ i s novim 17“ aluminijskim naplatcima koje su u ponudi kao opcija.