Predstavljen Alfa Romeo Tonale Plug-In Q4

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Najnoviji i najmanji Alfa Romeo Tonale dobio je novu izvedbu, i to ne bilo kakvu. Riječ je o plug-in hibridnoj izvedbi, čime je ovaj model postao i najučinkovitija Alfa ikada, koja prilikom vožnje u prosjeku ispušta 26 g/km CO2. Alfa naglašava i kako je ovaj model koji će pomoći u njihovom procesu „Od nule do nule“, odnosno od % posto elektrificiranog proizvođača početkom ove godine do 100 % električnog brenda 2027. godine.

No vratimo se mi na novu izvedbu koja dolazi pod oznakom Tonale Plug-In Hybrid Q4, a riječ je o modelu kojeg pokreće hibridni sustav koji se sastoji od MultiAir benzinskog motora koji razvija maksimalnu snagu od 132 kW/180 KS i elektromotora koji razvija snagu od 90 kW/122 KS i nudi 250 Nm okretnog momenta, a koji je postavljen na stražnju osovinu i pokreće stražnje kotače.

Ukupna snaga koju razvija ovaj sustav je 206 kW/280 KS, a ako je baterija puna, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 6,2 sekunde, a maksimalna brzina je tada 206 km/h. Kada vozite isključivo na struju, onda je maksimalna brzina elektronski ograničena na 130 km/h.

Mjenjač je automatski, a litij-ionska baterija dolazi s kapacitetom od 15,5 kWh, a koja omogućuje vožnju do 80 km u gradu. Gledajući i spremnik goriva, ukupna autonomija ovog modela je preko 600 km. Maksimalna snaga punjenja je 7,4 kW, a punjenje baterije traje dva i pol sata.

Ostatak vozila je jednak ostalim izvedbama, što se tiče uređenja ili pak DNA kotačića za odabir vožnje, no tu su neke dodatne funkcionalnosti vezane uz bateriju i električni pogon. Još nisu objavljene cijene nove izvedbe, a prve isporuke se očekuju početkom sljedeće godine. I ova izvedba će biti dostupna s Edizione Speciale opremom.

Podijeli