Predstavljena je nova Toyota Yaris

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Toyota Yaris je jedan od omiljenijih gradskih modela na europskim cestama, a predstavljanjem nove 4. generacije tog modela ne sumnjamo u još veću popularnost. I to nisu samo prazne riječi, jer novi Yaris dolazi u puno atraktivnijem pakiranju.

Izgled novog Yarisa je miks sportskog i elegantnog, a tome zasigurno pridonosi i proširenje karoserije od 50 mm i snižavanje karoserije za 40 mm, a putnici sada sjede nešto niže nego u prethodnim generacijama. Postavljen na novu GA-B platformu donosi i 50 mm veći međuosovinski razmak, ali i 5 mm kraću karoseriju.

Mnogo je rada utrošeno i na uređenje unutrašnjosti, pa sada interijer Yarisa podsjeća na neke veće modele, a donosi 10'' multimedijalni zaslon, odvojene komande ventilacije, digitalnu instrument ploču, head-up zaslon i sve ostalo što je potrebno kako bi se povećao komfor putnika.

Još jedna velika novost je i novi hibridni pogon, a riječ je o trocilindričnom 1,5-litrenom hibridu koji je u odnosu na stari motor 15 % snažniji, 20 % efikasniji, manji i lakši. Sada je moguće voziti samo na struju i do 120 km/h, a iz Toyote kažu kako 80 % gradskih vožnji novi Yaris može prijeći samo na struju.

Svakako treba spomenuti i klasične benzince koji će se ugrađivati u novi Yaris, no Toyota o njima nije dala nikakve informacije, no očekuju kako će čak 80% prodaje novog Yaris u Europi otpasti na hibridnu izvedbu. Hoće li to i stvarno biti tako vidjet ćemo tek na jesen sljedeće godine, kada i kreće prodaja novog Yarisa.