Premijera za potpuno novi Subaru Levorg

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Subaru je u Japanu predstavio drugu generaciju modela Levorg, model koji je prvotno bio namijenjen samo Japanskom tržištu, no onda se ponuda proširila na ostala tržišta, pa tako i naše. Naziv Levorg je izvedenica od tri riječi: LEgacy, reVOlution i touRingG).

Prva novost je novi 1,8-litreni turbo benzinski motor koji ima snagu od 177 KS i nudi okretni moment od 300 Nm koji je dostupan već od 1.600 okretaja, a uparen je s Lineartronic CVT automatskim mjenjačem. Postavljen je na novu modularnu Subaru Global platformu i ima pogon na sva četiri kotača, kao što se i očekuje od jednog Subaru automobila. Prosječna potrošnja ovog modela je 7,3 litre na 100 km.

U odnosu na prethodnika, nova generacija je duža za 65 mm i sada je ukupno dug 4.755 mm, a za 20 mm je povećan i međuosovinski razmak koji je sada dug 2.670 mm. Veći je i prtljažnik za 72 litre i sada mu je sada osnovni obujam 561 litru.

Izvana novi Levorg koristi aktualan Subaru dizajnerski izričaj koji je poznat pod imenom ''Dynamic x Solid'', a Levorg je dobio i potpuno novu unutrašnjost gdje se ističu dva velika zaslona – 12,3-inčna digitalna instrument ploča i 11,6-inčni središnji multimedijski zaslon koji je postavljen u okomiti položaj.

Istovremeno je predstavljena i izvedba Levorg STI Sport koja donosi paket spojlera na vozilu, veće aluminijske naplatke, sportski ispušni sustav, sportski ovjes i STI oznake. Pogonski motor je isti, a u unutrašnjosti nas očekuju sportska sjedala i volan, kao i mogućnost izbora načina vožnje – Comfort, Normal, Sport, Sport+ i Individual.

Novi Subaru Levorg bi na europsko, pa tako i na naše tržište trebao stići do kraja ove godine, a iako cijena nije objavljena, očekujemo kako će kretati od oko 300.000 kuna za početni model.