Prve fotografije novog Citroena C4

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Citroen je objavio prve fotografije nove generacije kompaktnog C4, koji će biti sve samo ne konzervativan. Jedinstven dizajn sigurno će ga isticati od konkurenata. Tako već sprijeda vidimo novi Citroenov dizajnerski izričaj, koji je po prvi puta najavljen nedavnim redizajnom modela C3, dok je kod modela C4 još izraženiji.

Čitava karoserija je napuhnuta i povišena, dok stražnje staklo lagano pada prema kraju vozila i pri dnu se nalazi spojler i zanimljivo dizajnirana stražnja svjetla kao i prilično naglašeni stražnji branik. Trebat će samo vidjeti hoće li i koliko smetati taj spojler za vidljivost straga.

Gledajući s boka, linija krova izgleda pomalo kupeovski, no novi C4 će dolaziti samo u izvedbi s 5 vrata. Tu su i veliki aluminijski naplatci koji novom C4 daju robustan izgled. Iako AirBumpova više nema, dizajnerski detalj je i dalje prisutan i smješten je na vozačeva vrata.

Tu je i potpuno nova unutrašnjost s digitalnom instrument pločom i novim središnjim multimedijskim zaslonom. I Citroen ponovo odvaja komande klimatizacije iz dodirnog zaslona, što je za svaku pohvalu, a vidi se i novi volan s novim tipkama na njemu. A koliko se vidi na fotografijama, ispred suvozača će biti dva zatvorena pretinca.

Tehničke specifikacije još nisu objavljene, no zna se kako će novi C4 dolaziti s benzinskim i dizel motorima, ali i s električnim. Benzinci će vjerojatno biti dostupni u izvedbama sa 110, 130 i 155 KS, dok će dizelaši imati 100 i 130 KS. Električni motor će imati snagu od 136 KS s baterijama od 50 ili 60 kWh koje će nuditi autonomiju od preko 300 km. Sve informacije i detalje će Citroen objaviti već 30. lipnja.

Podijeli