Prve slike nove generacije Toyote Yaris

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Toyota je već najavila kako će na ovogodišnjem Salonu automobila u Tokiju predstaviti četvrtu generaciju gradskog modela Yaris, a sada su procurile i prve fotografije nemaskiranog modela. Novi Yaris je postavljen na TNGA platformu te će nuditi više prostora i veću udobnost, a za dodatnu sigurnost će se brinuti Toyota Safety Sense 2.0 sustavi pomoći vozaču.

Motorizaciju će činiti benzinski i hibridni pogon, dok se električna izvedba vjerojatno neće naći u ponudi, a na tržištima izvan Europe u ponudi će biti i dizelski motori. Novi Yaris bi također trebao biti agilniji, imati bolja vozna svojstva i biti štedljiviji.

Nova unutrašnjost će donijeti veći multimedijalni zaslon najnovije generacije s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay, a moguće je kako će se nuditi i head-up zaslon, dok informacija o digitalnoj instrument ploči za sada nema.

Više informacija ćemo znati kada Toyota i službeno predstavi Yarisa, a napomenimo kako se početak prodaje na Europskom tržištu očekuje na jesen sljedeće godine.