Najavni koncept za novu Toyotu Mirai

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Jučer je na Salonu automobila u Tokiju Toyota predstavila konceptnu izvedbu druge generacije modela Mirai, a čija će serijska proizvodnja krenuti već sljedeće godine. Već je na prvi pogled jasno kako je riječ o puno većem automobilu, s dizajnom koji više nije toliko futuristički.

Dimenzije novog Miraija su 4.975 mm dužine, 1.885 mm širine i 1.470 mm visine, dok je međuosovinski razmak narastao na 2.920 mm. Impresivne su to dimenzije, kao stvorene za sjevernoameričko tržište, gdje se Mirai i najviše prodaje.

Osim prostranosti, novi model će dobiti i pogon na stražnje kotače, snažniji motor ali i veći doseg s jednim punjenjem od oko 650 km. Svakako treba podsjetiti kako punjenje spremnika tekućim vodikom traje oko 5 minuta.

Unutrašnjost je također nova, a osim prostora za 5 putnika, tu je i digitalna instrument ploča, 12,3-inčni multimedijalni zaslon, grijana i hlađena prednja sjedala presvučena kožom i glazbeni sustav s 14 zvučnika. I novi model će se proizvoditi u Japanu, a cijena još nije objavljena.