Redizajniran je SUV Lexus RX i RX L

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Lexus je za ovo ljeto pripremio novost u vidu redizajna svojeg crossovera – serije RX i RX L, jednog od njihovih najvažnijih modela. Lexus RX je najprodavaniji luksuzni hibridni SUV u svijetu, a ujedno je i najprodavaniji Lexus model u povijesti.

Kako bi ti podaci i dalje bili aktualni, model RX je prošao kroz blagi redizajn koji donosi novi prednji branik i drugačiju masku, te novi izgled i smještaj prednjih svjetala za maglu, dok su straga vidljive promjene u vidu nove grafike svjetala te novi branik.

Novi TX je opremljen i BladeScan Type AHS svjetlima koja iluminiraju dijelove koja bi vozač inače teže vidio s dugim svjetlima, a omogućuje i raniju vidljivost pješaka i znakova, a istovremeno manje zasljepljuju vozača vozila koje dolazi iz suprotnog smjera.

U unutrašnjosti su promjene manje, pa se svode na kvalitetnije materijale i nove boje, a dodani su USB priključci, najnoviji softver na multimedijalnom zaslonu te podrška za Apple CarPlay i Android Auto.

Treći red sjedala kod modela Lexus RX L sada nudi dvije pozicije sjedenja, dok kod istog modela drugi red sjedala nudi dva odvojena sjedala te dodatnih 95 mm prostora za koljena u trećem redu, a sve kako bi svi putnici mogli uživati u vožnji.

Što se ponude motora tiče, tu promjena nije bilo, pa se i dalje nudi dvolitreni turbo benzinac s 238 KS koji je uparen sa 6-brzinskim automatskim mjenjačem koji se prodaje pod oznakom 300, dok je i dalje najzanimljiviji model RX 450h, koji spaja 3,5-litreni V6 benzinski motor s elektromotorom i nudi ukupno 313 KS a uparen je s e-CVT mjenjačem.

Cijene se ne bi trebale mijenjati, pa se očekuje kako će redizajnirani Lexus RX startati od oko 517.000 kuna, dok će startna cijena produžene izvedbe Lexus RX L startati od oko 660.000 kuna.