Redizajnirani BMW X1 uskoro i kao hibrid

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Nakon četiri godine od predstavljanja, došlo je vrijeme za zatezanje bora na najmanjem SUV modelu u ponudi BMW-a – modelu X1. Redizajn je predstavljen svega par dana nakon što su objavljene prve informacije o novoj generaciji modela serije 1.

Već je na prvi pogled vidljiv novi dizajnerski izričaj u BMW-u, odnosno u oči prvo upada povećana prednja maska, odnosno bubrezi, no tu su i nešto drugačija svjetla i branik.

Sa strane se promjene svode na nove aluminijske naplatke koji mogu biti u veličinama od 17, 18 i 19 inča, dok je straga promijenjena grafika svjetala te novi branik s većim ispušnim cijevima od 90 mm (dosad su bile promjera 70 mm).

Ponudu dizel motora čine modeli BMW X1 16d koji raspolaže sa 116 KS i BMW X1 xDrive 25d koji raspolaže s 231 KS, dok će ponudu benzinaca trenutno činiti samo model X1 xDrive 25i koji raspolaže s 231 KS.

Novost koja dolazi početkom sljedeće godine je hibrid BMW X1 xDrive 25e koji se sastoji od benzinca koji raspolaže sa 125 KS i elektromotora od 95 KS, a tu je i baterija kapaciteta 9,7 kWh koja će omogućiti doseg od 45 do 50 km. Prosječna potrošnja ovog modela je 2,0 litre na 100 km, a nudit će i nekoliko načina vožnje – Auto eDrive, Max eDrive i Save Battery.

Spomenimo i kako su se malene promjene dogodile i u unutrašnjosti, gdje se sada koriste kvalitetniji materijali i nove boje, a tu je i novi središnji zaslon koji može biti dijagonale do 10,25 inča. Početak prodaje redizajniranog modela BMW X1 kreće na jesen, a cijene će biti slične trenutnom modelu.