Redizajnirani VW Tiguan i kao hibrid

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Volkswagen Tiguan je bio najprodavaniji model VW grupacije u prošloj godini, a stiglo je vrijeme za dotjerivanje druge generacije. Što se izgleda tiče, najviše novosti je sprijeda, gdje je Tiguan dobio nova svjetla sličnima onima na Golfu, a tu je i nova maska i prednji branik.

Straga je natpis Tiguan sada postavljen središnje ispod znaka, a promjene su vidljive i na braniku, ali i na grafici stražnjih svjetala. Sva svjetla su sad standardno u LED tehnici. Tu je i nekoliko novih boja i novi dizajn aluminijskih naplataka.

Osim dvolitrenog TDI motora sa 150 KS i novim 4Motion pogonom na sve kotače, jedna od glavnih novosti je plug-in hibridna izvedba koja će raspolagati s 245 KS, ali i sportska Tiguan R izvedba koja će pak dolaziti s 320 KS. Trenutno Volkswagen nije objavio nikakve tehničke podatke novih izvedbi, a podatke ćemo objaviti čim će biti objavljene.

U unutrašnjosti također ima novosti, pa novi Tiguan dolazi s novom digitalnom instrument pločom, a novi je i središnji multimedijski zaslon na kojem je najnoviji MIB3 sustav. Tu su i nove komande klima uređaja koje su odvojene od multimedije, ali se njima upravlja na dodir, a ispred vozača je i novi volan. U opciji je sada i Harman Kardon audio sustav snage 480 W.

Redizajnirani Tiguan, kao i Tiguan plug-in hibrid i Tiguan R na tržište dolaze na jesen, a tada će biti poznate i sve specifikacije, ali i cijene.

Podijeli