Renault Zoe prošao kroz veći facelift

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Renault Zoe je jedan od prvih potpuno električnih vozila koja su se ponudila na tržištu Europe, a kako će tijekom ove i sljedeće godine stići nekoliko potpuno električnih modela u ovoj klasi, na red je došao malo opsežniji facelift.

Iako je u osnovi ostao isti, nova prednja LED svjetla (serijski na svim izvedbama) su oštrijeg dizajna, novi otvor maglenki i nova maska daju mu puno robusniji izgled. Straga su promjene manje i odnose se na novu grafiku LED svjetala i novi branik.

Tu su i novi aluminijski naplatci koji dolaze u veličinama od 16 i 17 inča, a tu su i tri nove boje, pa je sada moguće birati između devet boja karoserije.

Unutrašnjost je također pretrpjela velike promjene, a dizajn nove unutrašnjosti se bazira na novom Cliju. Digitalna instrument ploča je veličine 10 inča, dok je na središnjem dijelu postavljen 9,3-inčni zaslon putem kojeg se vrše sve postavke. Podešavanje klimatizacije je odvojeno, što uvijek hvalimo.

Novi Zoe dolazi s dva motora, slabijim sa 109 KS (R110) koji je predstavljen prošle godine, te sa snažnijim od 136 KS (R135). Većina prodaje će se odnositi na snažniji motor koji nudi 245 Nm okretnog momenta i koji ubrzava do 100 km/h za manje od 10 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 140 km/h. Spomenimo i kako mu za međuubrzanje od 80 do 120 km/h treba 7,7 sekundi, što je za 2,2 sekunde brže od dosadašnjeg modela.

A što se dosega tiče, prema WLTP-u je doseg 390 km, a sve verzije novog Zoea imaju 52 kWh bateriju. Punjenje od 0 do 100% traje 9 sati i 25 minuta na kućnom punjaču od 7 kW, dok je za doseg od 300 km dovoljno 8 sati punjenja. Na 11 kW punjaču se za 2 sata napuni za novih 125 km, dok na 22 kW punjaču za sat vremena punjenja dobijete istu kilometražu. Na brzim, 50 kW punjačima će Renault Zoe za pola sata punjenja skupiti energije za novih 150 km.

Osim toga, Renault Zoe je sada dobio i napredne sustave pomoći vozaču, a tu je i povezanost s aplikacijom MY Renault app putem koje možete unaprijed rashladiti ili zagrijati Zoe, jednostavno pronaći punionice u dosegu, dok će pametna navigacija unaprijed označiti gdje trebate stati napuniti bateriju i koliko će to trajati, a sve kako bi bez problema stigli na željeno odredište.