Sportska Hyundai Kona N nudi 280 KS

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Pred vama su prve fotografije potpuno otkrivene Kone N, sportske izvedbe Hyundaijevog gradskog crossovera koji se već nudi s klasičnim motorima s unutarnjim sagorijevanjem, kao hibrid i kao električna izvedba. Ova sportska izvedba u potpunosti dopunjuje ponudu ovog svestranog automobila.

Već na prvi pogled je jasno kako nije riječ o nekom običnom modelu, jer Kona N dolazi s novim prednjim branikom i maskom na kojoj je N oznaka, tu su i blatobrani u boji vozila, 19-inčni aluminijski naplatci i ukupno sedam boja karoserije, a za ovu izvedbu je tu i specijalna boja Sonic Blue. Straga se može vidjeti novi branik i veliki krovni spojler s trokutastim trećim stop svjetlom, karakterističnim za N modele. Naravni, uz ovu boju dolaze i decentni crveni detalji na karoseriji.

Za unutrašnjost bi mogli reći kako je također uređena u poznatom N stilu i donosi sportski volan s plavim N tipkama, a tu je i 10,25-inčna digitalna instrument ploča s posebnim N dizajnom. Središnjom konzolom dominira zaslon dijagonale 10,25 inča s posebnim izbornikom za praćenje svih relevantnih podataka o automobilu, a ima i predefinirane poznate svjetske staze na kojima onda možete mjeriti prolazno vrijeme. Ugrađen je i head-up zaslon, kao i neizostavna sportska sjedala. Hvalimo odvojene komande klima uređaja, a posebno nam se sviđa i klasična ručica ručne kočnice. Naravno, Kona N dolazi s potpunom listom sustava za pomoć u vožnji, ali i nizom sigurnosnih sustava.

Što se pak pogona tiče, Konu N pokreće dvolitreni turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 206 kW/280 KS, nudi 392 Nm okretnog momenta i uparen je s 8-brzinskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Prijenos snage je samo na prednje kotače. Maksimalna brzina ovog modela je 240 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 5,5 sekundi.

Mjenjač nudi tri načina rada, pa se tako N Grin Shift može koristiti svakih 40 sekundi, a pritom nudi 20 sekundi maksimalnih performansi vozila. Tu je i N Power Shift koji se uključuje kada se papučica gasa pritisne više od 90 %, a radi na principu ublaživanja gubitka okretnog momenta, dok N Track Sense Shift nudi optimiziranu vožnju prilikom vožnji po kružnim stazama, a sve kako bi odvoženi krug trajao što kraće. Na izbor je i 5 načina vožnje – Eco, Normal, Sport, N i Custom. Kasnije će biti objavljeno kada Kona N dolazi na tržište i po kojoj cijeni.

Podijeli