Unaprijeđen je pick-up Nissan Navara

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Nissan je za novu modelsku godinu dotjerao svoj pick-up model Navaru, a glavne prednosti su štedljiviji i čišći motor, disk kočnice na svim kotačima i prvu primjenu multi-link stražnjeg ovjesa na izvedbi s produljenom kabinom.

Navara je dostupna s 2,3-litrenim turbo dizel motorom u dvije izvedbe snage – 163 i 190 KS, a slabija izvedba u odnosu na prethodnika donosi 20 Nm veći okretni moment, odnosno ukupno 425 Nm, dok snažnija izvedba nudi 450 Nm okretnog momenta.

Osim toga, straga je povećana udaljenost od tla za 25 mm, nosivost za do 45 kg, a Navara i dalje može povući prikolicu od 3.500 kg, dok je težina praznog vozila malo iznad dvije tone, odnosno 2.035 kg.

Uvedene su nove tehnološke značajke kako bi se upotpunile postojeće napredne tehnologije i tehnologije Nissanove inteligentne mobilnosti. Serijska oprema najprodavanije inačice TEKNA uključuje: sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici, nadzor brzine na nizbrdici, inteligentni sustav za izbjegavanje frontalnih sudara i inteligentni Around View Monitor.

U unutrašnjosti nas očekuje i novi 8-inčni multimedijalni zaslon u središnjoj konzoli s najnovijom izvedbom sustava NissanConnect, koji serijski dolazi u skupljim paketima opreme.

Prodaja dotjerane Nissan Navare je već počela, a cijene kreću od 228.000 kn za izvedbu s produženom kabinom, dok za izvedbe s dvostrukom kabinom cijene kreću od 251.000 kuna.