Volkswagen je obnovio gradski Polo

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Polo je u svojoj dugoj karijeri prodan u više od 18 milijuna primjeraka, a posljednja je generacija predstavljena 2017. godine, a sada je stiglo i za osvježenje. Netipično za Volkswagen, vizualne promjene su prilično velike, kako sprijeda, tako i straga.

Tako redizajnirani Polo serijski dolazi s prednjim i stražnjim LED svjetlima, a tu su i novi prednji i stražnji branik, kao i novi izgled prednjih svjetala za maglu. Straga su svjetla dobila produženje i sada neodoljivo podsjećaju na ona s većeg Golfa, a vizualno proširuju karoseriju. U ponudi su i nove boje, kao i novi izgled aluminijskih naplataka.

Unutrašnjost donosi novosti u vidu serijske digitalne instrument ploče dijagonale 8 inča, a serijski dolazi i multifunkcionalni volan, sustav za održavanje vozila unutar trake, kao i središnji zračni jastuk između vozača i suvozača. Također će u serijsku opremu spadati i 6,5-inčni ''Composition media'' multimedijski zaslon, električni i grijani retrovizori, električna sva stakla, kao i klima uređaj. Slijedi oprema Life koja donosi i veće kotače, naslon za ruke s USB C priključkom straga, kožni volan i App Connect opciju.

Tu su još i dva nova paketa opreme Style i R-Line koji imaju različite prioritete u svojoj konfiguraciji, ali se slično klasificiraju s obzirom na razinu opreme. U prošireni opseg opreme modela Polo Style, između ostaloga, ubrajaju se ''IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla''. Ostala obilježja vanjskog dizajna su individualizirani prednji dio vozila s poprečnim kopčama kromiranog izgleda, LED svjetla za maglu i 15'' kotači od lakog metala tipa „Ronda“. Proširenom opsegu funkcija pripada i pomoć pri parkiranju. U unutrašnjosti se nalaze i dodatni detalji kao što su 10,25'' „Digital Cockpit Pro“ (između ostaloga prikazuje sliku pozivatelja, CoverFlow, karte i slideshow), ambijentalno osvjetljenje i 8'' infotainment sustav „Ready2Discover“ koji uključuje „App-Connect Wireless“. „Ready2Discover“ pak pruža mogućnost naknadne ugradnje navigacijske funkcije u okviru „funkcija na zahtjev“.

Što se pak pogona tiče, Polo će dolaziti s benzinskim motorima snage od 80 KS do 110 KS u kombinaciji s ručnim ili DSG automatskim mjenjačima, a kasnije stiže i GTI Izvedba. Dizelaša neće biti u ponudi, a novost je tvornički ugrađena plinska instalacija koja se kombinira s 90 KS snažnim benzincem.

Cijena za novi Polo će biti poznata krajem godine, kada će i stići na naše tržište, a vjerojatno će biti nešto više radi puno više serijske opreme nego što je do sada Polo nudio.

Podijeli