Citroen DS5 2.0 HDi 160 Sport Chic TEST

image

Testirao: Krunoslav Ćosić

Treći po redu predstavnik Citroenove DS premium linije predstavlja zanimljiv iskorak jer se radi o automobilu koji donosi uzbudljiviji dizajn vanjštine i unutrašnjosti nego što smo naviknuti. S koje god strane pogledali novi DS5, uvidjet ćete posebnu pozornost koju su dizajneri poklonili prilikom dizajniranja. Pogledamo li u koju kategoriju smjestiti DS5, čini nam se kako je kombinacija limuzine i crossovera najbolji odgovor

Kao da ulazite u pilotsku kabinu, takav je bio naš prvi dojam prilikom pogleda u unutrašnjost. Ili u luksuzni avion, jer je sve protkano kvalitetnim materijalima, a nitko neće ostati ravnodušan na kožna sjedala i reljefni uzorak narukvice sata koja se manifestira pri tome. Krenimo od najviše točke, od krova. Krov je panoramski, ali nije izrađen iz jedno dijela nego iz tri dijela, a sve je podijeljeno prekidačkim sklopom poput aviona. Iako na prvi pogled sve izgleda pomalo čudno, vrlo lako je priviknuti se. Automobil je zaista poseban. Putem prekidača smještenih u krovnu konzolu kontrolira se ulazak svjetla u kabinu, tako da nema opcije otvaranja krovnog panoramskog stakla. Osjećaj je kao u pilotskoj kabini (vjerujemo da i sami možete zamisliti kako bi to trebalo izgledati).

U središnjem dijelu između prednjih sjedala smješten je naslon za ruke, ali najbitniji se dio nalazi u produžetku prema mjenjaču - prekidači koji slijede dizajn prekidača u krovu. Korišteni materijali u kokpitu su vrlo kvalitetni i prošarani su „lookom“ karbona te odaju više sportski duh.

Sjedala su udobna i vrlo ekskluzivna, par excellence, a imaju i grijanje te električno namještanje. Korišteni uzorak asocira na još skuplji cjenovni rang kojem automobil pripada, a prilikom dužih putovanja sigurno će dobro doći i produžetak sjedala, kojim se sjedište produžava prema naprijed. Nasloni za glavu, koji se osim po visini mogu podešavati i uzdužno velika su prednost pred većinom drugih proizvođača koji nemaju takvu praksu.

 Kompletan test

Podijeli