Dacia Sandero Stepway Proud ECO-G TEST

Iako je predstavljena i treća generacija Dacije Sandero Stepway, ni druga generacija nije za bacit', kako bi se u narodu reklo. Posebice ako tražite radni auto u koji vam neće biti žao natovariti stvarima i ljudima. Uz to, povišena karoserija vam omogućuje i lakše izlete izvan asfalta bez brige hoćete li negdje zastrugati po podu, pa je ovo i jedan od omiljenih automobila svima koji imaju kleti ili vikendice u zabačenim dijelovima, a nemaju novaca za puno veće i skuplje SUV modele.

A dodatan osmjeh na lice postavlja i plinska instalacija koja je, mogli bi reći besplatna, jer ECO-G izvedba s plinom košta koliko i izvedba bez nje. Stoga ni ne čudi kako Dacija prodaje mnogo automobila s tvornički ugrađenom plinskom instalacijom. Tu je i specijalna oprema Proud koja donosi detalje koji prije desetak godina nisu bili zamislivi u modelu Sandero, kao što je automatska klima ili pak dodirni zaslon s navigacijskim uređajem. No vremena se mijenjaju, pa se tako i Dacia prilagođava zahtjevima kupaca na najbolji mogući način.

Dizajn i praktičnost

Iako više nije u ''cvijetu mladosti'', ne možemo reći kako Sandero Stepway nije oku privlačan automobil.  Mladost mu daju LED dnevna svjetla, kao i grafika stražnjih svjetala koje je dobio kod posljednjeg facelifta, a povišena karoserija i krovni nosači uvijek su plus kod kupaca.

Vanjskim izgledom dominira robusnost koja je nametnuta plastičnim zaštitama oko čitavog vozila, a tu su i srebrni detalji na prednjem i stražnjem braniku, a dvobojni aluminijski naplatci su dio specijalnog paketa Proud koji je predstavljen povodom 15. godišnjice modernih modela Dacija.

Taj paket donosi još i naljepnice između stakala prednjih i stražnjih vratiju, kao i naljepnicu ''15'' na C nosaču, te srebrnu naljepnicu na prednjim pragovima, kao i ukrasne detalje u unutrašnjosti. Ukupan dojam je pozitivan i Sandero Stepway uopće ne izgleda kao povoljan automobil.

Peta vrata imaju širok otvor kako bi lakše stavili stvari u 320 litara velik prtljažnik. Šteta je što je dosta dubok pa teške stvari teže staviti ili izvaditi iz njega. No s druge strane je pohvalno što spremnik za plin ne zauzima nikakav dragocjeni prostor. Spremnik je postavljen na mjesto rezervnog kotača ispod poda, pa ova izvedba dolazi samo s kitom za popravak gume. Naravno, naslon stražnjih sjedala je djeljiv i preklopiv, a zahvaljujući dosta visokoj karoseriji u Sandero Stepway stanu i gabaritniji predmeti.

Unutrašnjost

U unutrašnjosti se naviše vide godine ovog automobila, iako su unutra ugrađeni gotovo svi moderni sustavi. Tako je u središnjoj konzoli smješten 7-inčni multimedijski zaslon jednostavnog dizajna i nekad nešto sporijeg rada, no funkcionalan je, a voljeli bi da je samo malo više postavljen, jer je za pregled navigacije potrebno dugo micati pogled s ceste. Tu su i dijelovi plastike lakirani u visokom sjaju, a dio Pride opreme su i plavi detalji na središnjoj konzoli i na ventilacijskim otvorima. Tu je i automatski klima uređaj, koji je dizajnom poznat s prethodne generacije Clija, a može ga se vidjeti i u aktualnom Twingu. Osim što je postavljen malo prenisko, njegovo podešavanje je lako i nije potrebno micati pogled s ceste kako bi ga namjestili.

Podno njega su postavljeni prekidači za stražnje električne prozore. Naime, prije redizajna su se ovdje nalazili i prekidači prednjih prozora koji su naknadno premješteni na vrata, a sad su tu smješteni prekidači tempomata i zaključavanja stražnjih prozora. Na samom podu su držači čaša koji su nešto plići, pa treba biti oprezan s pićima, a tu je smješten i prekidač za prebacivanje na vožnju na plin, te ručica 5-brzinskog ručnog mjenjača.

image

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 01

image

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 02

image

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 03

image

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 04

image

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 05

image

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 06

image

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 07

image

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 08

image

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 09

image

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 10

image

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 11

image

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 12

image

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 13

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 01
Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 02
Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 03
Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 04
Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 05
Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 06
Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 07
Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 08
Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 09
Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 10
Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 11
Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 12
Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G 13

Ispred vozača se nalazi volan kakvog poznajemo iz ostalih Dacia modela, a razlika je u utisnutom Stepway logu u donjem dijelu aluminijskog ukrasa, a instrument ploča je klasična – brzinomjer je smješten u sredinu, lijevo od njega je brojač okretaja, dok se s desne strane nalazi pokazivač spremnika benzinskog goriva i ekran putnog računala, kojeg u ovoj izvedbu ustvari nema. Naime, kod izvedbi s plinskom instalacijom nećete moći vidjeti koliko vam je još kilometara preostalo s preostalom količinom goriva ili plina, kao ni o trenutnoj ili prosječnoj potrošnji. Šteta.

No za pohvalu je što Sandero Stepway nudi mnogo prostora u kabini, posebice na stražnjim sjedalima gdje ni višim putnicima neće nedostajati prostora za glavu zahvaljujući visokom krovu koji tek kasnije počinje padati. Prostora za koljena je dovoljno za ovu klasu automobila, no voljeli bi sa su stražnja sjedala malo profiliranija.

Motor i vožnja

Testni Sandero Stepway ima oznaku ECO-G, što označava tvornički ugrađenu plinsku instalaciju, a pokreće ga jednolitreni turbo benzinac koji razvija snagu od 90 KS pri vožnji na benzin, odnosno razvija maksimalnu snagu od 100 KS pri vožnji na plin. Sustav je uparen s 5-brzinskim ručnim mjenjačem.

Kako je riječ o tvornički ugrađenoj instalaciji, tako su se već u tvornici potrudili ugraditi ventile otpornije na veća termička opterećenja, tu je i sigurnosni venti, a i priključak za punjenje plina je decentno smješten tik do otvora za punjenje goriva. Naravno, Dacija daje punu garanciju i na ovaj model.

No što u praksi donosi ovakva izvedba? Pa donosi puno jeftiniji prelazak svakog kilometra. Naime, iako je potrošnja plina nešto viša, zahvaljujući gotovo dvostruko nižoj cijeni, vožnja postaje jeftinija nego da se vozite na dizel. Tako nam je u prosjeku trošio 6,5 litara benzina, dok je potrošnja plina bila 7,9 litara. U konačnici, to znači kako za 100 km vožnje na benzin potrošite 60,19 kn (cijena benzina 9,26 kn/l; 13.01.2021.), dok vam za isti taj put treba 37,99 kn (cijena plina 4,81 kn/l; 13.01.2021.). Računica je jasna, posebice ako se uzme u obzir kako je cijena izvedbe s plinskom instalacijom ista kao i izvedbi bez plinske instalacije.

Što se same vožnje tiče, ona je prilično ugodna, a Sandero se ne voli voziti u visokim okretajima jer onda postaje izrazito glasan, a pri višim brzinama i neravnine na putu dobro zaljuljaju karoseriju. No on nije ni namijenjen takvoj vožnji, jer čim smirite s nogom na gasu vožnja postaje udobnija, ali i tiša.

Zaključak i cijene

Dacia Sandero Stepway Proud 1.0 Tce 100 ECO-G je top model druge generacije, a cijena testnog modela s dodatnom opremom iznosi 106.400 kuna. Tu je uračunata metalik boja (3.300 kuna), paket struja koji uključuje stražnje parking senzore i kameru te električne prozore straga (1.500 kuna), naslon za ruku vozača (750 kuna) i kartografiju istočne Europe (750 kuna).

Ovako motoriziran i opremljen Sandero Stepway više nije najjeftiniji auto na tržištu. No ako uzmete u obzir sve parametre, od pogonskog sklopa, ali i bogate opreme, i tako opremite konkurente uvidjet ćete kako je riječ o više nego fer ponudi, a u odnosu na konkurenciju je jeftiniji toliko da se za istu cijenu možete godinu dana voziti potpuno besplatno.

Podijeli