Tesla Model X - električni SUV sa sedam sjedala stiže u rujnu

image

Isporuka prvog primjerka električnog SUV-a Tesla Model X predstavlja početak prodaje modela za koji već postoji čak 20.000 prednarudžbi. A cijena za Tesla Model X još uvijek nije poznata. Odlučite li se nakon čitanja naše vijesti na narudžbu vozila, isporuku možete očekivati početkom 2016. godine.

Tesla Model X će imati tri reda sjedala tako da će moći primiti do sedam putnika. Kao i model Tesla Model S, i Model X će imati prostor za prtljagu ispod haube te u prtljažniku jer je prostor ispod haube prazan. Elektromotori digitalno kontrolirani za pogon vozila nalaze se na prednjoj i stražnjoj osovini tako da će imati pogon na sve kotače.Teslin SUV bi trebao imati dvije različite, neovisne baterije kapaciteta 70 ili 85 (plus 5, uz nadoplatu) kWh.

Kao što vidite na fotografijama, ulaz u drugi i treći red sjedala trebao bi biti komotan jer se vrata Falcon Wing vrata otvaraju prema gore. Efektno, jel da?Pogledajte video koji bi najvjerojatnije trebao prikazati novi Teslin SUV, ulovljen na cesti:

Podijeli