Virtualna vožnja uz Samsung Drive

image

VR aplikaciju Samsung Drive razvijaju Samsung i ÖAMTC Fahrtechnik s ciljem sigurnije vožnje zahvaljujući virtualnoj stvarnosti.

76 posto vozača ne može se zaustaviti pred neočekivanom preprekom ako nisu usredotočeni na zbivanja u prometu, pokazuje istraživanje koje je proveo ÖAMTC. Neiskusni mladi vozači predstavljaju posebno ugroženu skupinu. Ometanja uzrokovana pametnim telefonima i ostalim uređajima za vrijeme vožnje utječu na smanjenje pozornosti i ugrožavaju vozača, putnika i ostale sudionike u prometu.

Tvrtke Samsung i ÖAMTC Fahrtechnik razvile su VR aplikaciju „Samsung Drive" kako bi vozači početnici postali svjesni navedenih rizika. Samsung Gear VR naočale omogućuju vozačima novacima iskustiti kako se brzo mogu naći u nesreći i kakve posljedice to može prouzročiti.

Nova VR tehnologija omogućuje izuzetno realan sadržaj u 360°, uključujući i opasne situacije na cestama. Gear VR naočale korisniku daju osjećaj da sjedi za upravljačem automobila. Kao rezultat toga, korisnici otkrivaju opasnost ometanja, primjerice pametnim telefonom, u sigurnom i virtualnom okruženju.

Samsung Gear VR koristit će se tijekom obveznih treninga u centrima ÖAMTC Fahrtechnik, počevši od ljeta 2017. Tijekom cijele godine, baza videa za VR trening biti će proširena temama kao što su „vozite se služeći se očima", „ispravno gledanje preko ramena" i „kako gledati oko sebe prilikom vožnje motocikla".

Samsung Gear VR naočale se mogu koristiti s kompatibilnim pametnim telefonima iz Galaxy S6 i Galaxy S7 obitelji kako bi se prikazao sadržaj u Quad HD rezoluciji od 2.560 x 1.440 piksela u polju gledišta od 96 stupnjeva. Pomoću svojih integriranih senzora, Gear VR može prebaciti pokrete glave korisnika u virtualni svijet bez značajnog kašnjenja i time pružiti iskustvo koje oduzima dah.

Podijeli